English

Ørnvika og Ånes turløype

Kristiansund

Kort om turen

Turen er en kort tur på ca 2.3 km, den har noen bakker og er ypperlig for skitrening og mosjon. Du kan få lånt ski, sko og staver ved å kontakte Ørnvika og Ånes løypelag ved Børje Gulbrandsen på tlf 928 16 157 i god tid før turen starter. Vi har ikke alle størrelser, men vi har en god del. Utlånet er gratis.

Ruteskildring

Start turen ved busslommen ved hovedveien, gå opp den bratte bakken i begynnelsen og følg lysløypen. Etter du har passert Gapahuken vil du etterhvert komme til ett kryss der du kan gå rett frem eller ta til høyre. Begge retningene har lyktestolper med lys. Du skal rett fram, eller du kan ta til høyre men da kommer du til den andre siden av lysløypa, da denne er delt opp i ett åttetall. Fordelen med dette er at en kan velge å ta til høyre om en ønsker en kortere tur, eller avveksling for å få litt variasjon.

Tilkomst og parkering

Parkering skjer ved parkeringsplass ved Bjerkelund skole. Det er undergrunn til gangsti som går mot turløypa, og adkomsten til løypa er like ved busstoppet.
Skitur
Grønn løype
Lengde
2,33 km en vei
Stigning
62 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vinter
Lysløype
Hele turen
Høyeste punkt
80 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 2.33

Offentleg transport

Du kan ta buss, det er busstopp like ved. Kvalvåg bussen går forbi her. Du går av ved bussholdeplassen ved Bjerkelund barneskole.

Anna

Det er en gapahuk like ved turløypa, og det er 4 rasteplasser med benker, hvor to av rasteplassene også har ildsted med tilgjengelig ved.
Køyreskildring
Print ut