English

Ørnvika og Ånes lysløype

Kristiansund

Kort om turen

Turen passer like godt som familietur med barnevogn og/eller sykkel, som en løpetur eller ettermiddagstur. Den har noen bakker, men med mange fine rasteplasser og gapahuk langs turveien er det gode muligheter for en rast. Turveien er bred og gruset og opplyst med godt lys på kvelden. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeingsplassen er det fint å benytte undergangen ved skolen. På andre siden av undergangen følges veien til venstre. Rundturen starter ved busslommen og opp den bratte bakken, deretter videre i lysløypen. Gapahuken sees på høyre side ganske tidlig på rundturen og ved neste kryss gå rett frem. Det er flere muligheter for en rast langs traseen, og rundturen slutter vel tilbake til busslommen og startpunktet.

Adkomst og parkering

Fra Krifast tar man til høyre i Rensvikkrysset og kjører langs fylkesveien Kvalvågveien til Bjerkelund skole på venstre side. Ta inn til Kvalvikveien og det ligger en parkeringsplass foran skolen. Det er gode muligheter for parkering der på ettermiddager, helger og i skoleferiene. En kan oppleve at parkeringsplassen er full i skoletiden og vis hensyn til skoleelevene ved bringing og henting. Kommer man fra Kristiansund sentrum så kjør rett frem i Rensvikkrysset på Kvalvågveien og følg som beskrevet tidligere. 

 

Fottur
Grønn
Lengde
2,36 km en vei
Stigning
63 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Hele turen
Høyeste punkt
80 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2,36

Offentlig transport

Buss til Kvalvåg se nettsiden til FRAM: https://www.frammr.no/

Kart

1321 II Kristiansund eller turkart Kristiansund
Kjørebeskrivelse
Print ut