English

Ørnvika og Bjerkelund turtrase

Kristiansund

Kort om turen

Turtrase fra Ørnvika og Ånes turløype i retning Bogamyra. Turen passer som treningstur eller mosjonstur på ski. Det er etablert 3 rasteplasser. Rasteplass nærmest Bogamyra har en flott ny Gapahuk, med navn Nerlia Gapahuk. 

Rutebeskrivelse

Start

Turen går fra adkomst ved Bjerkelund skole ved bussholdeplass, så går du opp en litt bratt bakke. Etterhvert passerer du en Gapahuk, og kommer til ett kryss der du skal velge å gå rett fram. Deretter passerer du en rasteplass med ildsted. Du går forbi rett fram og nedover og kommer til et litt lengre strekk over Ørnvikmyra, på slutten av dette strekket tar du til venstre og følger den nye trasen. Du er nå kommet inn på den nye Ørnvika og Bjerkelund turtrase. Du vil møte på en rasteplass, og du kan velge å gå videre oppover. Når du kommer på toppen svinger trasen svakt til venstre. Deretter går det litt til høyre og så rett fram ett stykke. Så svinger løypa til venstre og begynner å gå nedover. Et lite stykke nedover kommer du til et kryss.

Retning Bogamyra

Tar du til høyre så går det litt brattere nedover i retning Bogamyra. Det er preparert nedover, men så slutter planeringen med en rasteplass og der finner du den nye Nerlia Gapahuk. Det er også en bålpanne her, og ferdig ved finnes til fri bruk inne i gapahuken.

Vi planegger å kjøre opp spor videre her i retning Harpskaret og helårs turvei mot Prestmyra.

Retning Bjerkelund

Går du derimot rett fram så kan du gå ett lite stykke nedover til du møter et nytt kryss. Går du rett frem i dette krysset så kommer du til Bjerkelund gård.

Retning Ørnvika Vest

Tar du av opp til venstre så går turen videre rimelig bratt oppover 100-150 meter, så flater det ut og svinger svakt til høyre og du vil snart se hus ved Ørnvika Vest. Det er preparert løype helt frem hit.

Adkomst og parkering

Adkomst er enten ved Ørnvika vest eller ved Bjerkelund skole via Ørnvika og Ånes turløype. Parkering kun ved Bjerkelund skole, det er ingen avtale om parkering ved Ørnvika Vest.

Skitur
Grønn løype
Lengde
2,17 km en vei
Stigning
64 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vinter
Lysløype
Deler av turen
Høyeste punkt
83 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 2.34

Offentlig transport

Det går buss til Bjerkelund barneskole, busstoppet ligger direkte ved adkomsten til turløypa.

Annet

Det er flere rasteplasser og to gapahuker på turen, og det et fantastisk flott turområde. Løypa er ble ferdig etabler i oktober 2022, og det vil kjøres opp skispor med tråkkemaskin og eller snøscooter her.

Kjørebeskrivelse
Print ut