English

Ørntua

Smøla

Kort om turen

Turen opp til Ørntua starter fra Steinsøysundet er en vandring i Smølas myrlandskap. Det er fint å gå dit fordi vi har tilrettelagt med klopper og bruer. På gode dager kan en komme tørrskodd opp til turpunktet. Men jamt anbefales det å ha godt fottøy. Fin tur for barn og voksne. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringen og frem til skiltet der det står Ørntua (samme side) finner du lett fram. Så følger du gårdsveien opp til ei lita elv der det står en benk og der det er en turkasse. Du er ennå ikke kommet frem til Ørntua. Stien går videre fra denne plassen. Den er tydelig og det er lagt ut klopper og platter slik at det er greit å gå opp til målet.

Adkomst og parkering

I Steinsøysundet ligger en liten ballplass som heter Jørnslettå. I innkjørselen til sletta kan en parkere. Fra Hopen finner du parkeringsplassen på høyre side. Vis hensyn, parkeringsplassen er liten.
Fottur
Grønn
Lengde
2,40 km en vei
Stigning
23 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
30 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4,81

Offentlig transport

https://frammr.no/ezflow_mrfylke/ruter?lang=nn Ved ankomst Edøy med hurtigbåt, så går det buss om Østsiden av Smøla til hvert anløp. Busstopp er på Steinsøysundet.

Annet

Det er også mulig å gå opp til Ørntua fra veien opp på Frostadheia. Dit går det ikke buss. Turen opp til turkassen vil bli vesentlig kortere ved å velge denne ruten.

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut