English

Nesaksla rundt

Rauma

Kort om turen

Rundturen starter ved Ottarbu og følger grønn og gul merking på stolper. Dette er en rundtur som passer for folk i alle aldre, det er liten høydeforskjell, tørt og fint å gå på grussti, berg og planker, under 1 km og med mange kvilebenker på runden. Flott utsikt overalt.

Rutebeskrivelse

Fra Ottarbu går turen først på grønnmerka grus-sti. Ved første sti-dele tar en til venstre på gulmerka terreng-sti. Her går stien i en runde på berg og planker. På kart som du kan få på Romsdalsgondolen, er den første delen kalt "Fole kort", og den andre delen kalt "Kjøle lang". Langs den gulemerka stien er det satt opp mange kvilebenker. Når en kommer tilbake fra gul-runden, følger en den grønnmerka grus-stien tilbake til Eggen restaurant. Stikk-ut posten for rundturen er plassert på den østlige delen av runden. Turen kan selvsagt gåes i begge retninger.

Adkomst og parkering

De som velger å gå opp til Nesaksla fra Nebba, kan parkere på på både private og offentlige parkeringsplasser like ved. For disse blir turen opp både lengre og tyngre enn rundturen på toppen. Bonusen kan være at en da kan besøke Rampestreken. For de som vil starte turen ved å ta Romsdalsgondolen opp til Nesaksla, kan parkere på mange offentilge parkeringsplasser i Åndalsnes sentrum.

Fottur
Blå
Lengde
0,92 km en vei
Stigning
40 m
Tidsbruk
20 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
730 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 3
Sti 3

Offentlig transport

Buss eller tog til Åndalsnes

Annet

På fine dager er det stor aktivitet med paragliding fra området. Eggen restaurant har både inne og ute-servering av alle slag.

Kart

Turkart: Romsdalsfjella (nord eller sør)1:50000 (nordeca)
Kjørebeskrivelse
Print ut