English

Nelvika til Dyrøya

Smøla

Kort om turen

En skjermet tur til et fantastisk sted som de fleste smølværinger kjenner til. Ei paddeflat øy med gresslette, solvendt og flere sandstrender, omkranset av små høyedrag hvor sauer går og beiter. Her er det bare å hive av seg klærne og nyte en svømmetur.  

Rutebeskrivelse

Første del fra Nelvika småbåthavn til Hellesfjorden er nokså lett. Ved østavind må padlere være obs ved kryssing av Hellesfjorden, da det er nokså åpent her.
 
Etter kryssingen er det igjen skjermet med holmer og øyer rundt til Vikan industriområde. Her er det en del store båter så vær litt obmerksom. Den største øya er Dyrøya (Stordyrøya på noen kart) og strendene ligger i bukta som vist på kartet.. Med telt, sovepose og primus har du friluftslivets fem stjerners hotell, helt gratis.
 
Det er benker og bålplass der. Vær obmerksom iforhold til flott, siden det er sauer på øya.

Adkomst og parkering

I Småthavna i Nelvika kan du sette ut kajakken fra brygge eller ved båtustettstedet rett ved parkeringen. Parkering i 1 døgn går fint, men siden det er begrenset med parkeringslasser bør flere døgn unngås. Anlegget har vannslange til spyling og drikkevann.
 
Det står skilt ved hovedeveien for avkjøring til Nelvika. Følg veien, kryss over en annen vei, etter 550 meter så svinger du til høyre. Det står ikke noe skilt ned til småbåthavna, men du ser den fra veien.
 
Padletur
Grønn
Lengde
6,31 km en vei
Tidsbruk
3 t. 10 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Det går buss fra Edøya og Hopen, se fram-appen

Beskrivelse av sjøforhold

Stort sett skjermet, noe åpent ved Hellesfjorden.

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut