English

Morrovassheia - utsiktspunkt over Litjmorrovatnet

Heim

Kort om turen

Turen til Morrovassheia er en flott tur i naturskjønne omgivelser. Turen er ca  12 km tur/ retur og passer godt både som en ettermiddagstur og som søndagsskitur. Morrovassheia gir flott utsikt over fjellheiemen i området.

Ruteskildring

Turen til Morrovassheia starter på Skisenteret og går via Trimkassen i Myrsæterdalen. Turen går slakt oppover, gjennom lett skogsterreng og i oppkjørte skispor. Fra Vessesetra dreier sporet vestover, og går først over et flatt myrområde, før det går opp gjennom en dal. Siste partiet opp mot trimkassen går i et brattere terreng. Herfra går turen videre forbi Blomstadvatnet, og dreier så oppover mot Morrovassheia.Her er det fint å ta en pause og nyte den fantastiske utsikten over fjellheimen. Løypa går i lett fjellterreng, men det er viktig at du er godt kledd og utstyrt for tur i vinterfjellet.

Løypa kjøres så snart snøforholdene gjør det mulig.

Tilkomst og parkering

Fra E39: Når du kommer til Kyrksæterøra, fortsetter du forbi Sodin skole. Ta til venstre i krysset nedenfor. Forts. etter riksvei 680. På første flate parti etter Shell, er det skiltet til Skisenter og Skytebane. Kommer du fra Aure er avkjørselen på høyre side rett før Kyrksæterøra. Følg skilting i ca.3km (inn på grusvei etter ca.300m). Passer skytebanen, og fortsett nedover en bakke og over ei trebru. Ta til venstre rett etter brua. Det står skiltet til Skisenteret. Gratis parkering.

Skitur
Blå Løype
Lengde
5,96 km en vei
Stigning
252 m
Tidsbruk
2 t. 30 min.
Sesong
Vinter, Vår
Høyeste punkt
387 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 12

Offentleg transport

nei
Køyreskildring
Print ut