English

Moldtuva

Averøy

Kort om turen

Turen starter ved skytebanen på Prestsetra på Kvernes. Den første delen er langs en skogsvei uten stigning. Deretter langs en merket rute med god stigning (Kirkestien, som var kirkeveien for de som bodde i Øvre Bådalen når de skulle til kirken på Kvernes). Siste del er i ei relativt brattlendt li før man kommer opp på snaufjellet.

Rutebeskrivelse

Parker ved skytebanen. NB! Dersom rødt flagg er heist i flaggstanga på skytterhuset, foregår det skyting der, og da må man ikke gå inn i området foran skytterhuset. Ruten til Moldtuva (340 moh) er imidlertid helt trygg!

Følg skogsveien . Etter ca en halv kilometer tar en til høyre i ett kryss, fortsett på skogsveien rett fram, like etterpå begynner stigningen. 

Etter et par hundre meter svinger skogsveien igjen til venstre, men her skal man følge merket sti (spesielle merker for kirkestien, rødt firkantet, se bilde under) opp stigningen og nesten fram til en høgspentlinje som krysser stien før den går ned til Øvre Bådalen.  Følg merking opp lia. Der vil man først komme til ei gammel anleggshytte (som nå er i privat eie). Deretter går man videre opp gjennom et skar. Nå har man Moldtuva på høyre side, men følg skaret til terrenget flater ut. Ta av til høyre (følg merking) og opp til toppen. Her er det flott utsikt til alle kanter.

Adkomst og parkering

Ta av fra fylkesveien på indre Averøy ved Gamle Kvernes Bygdemuseum, det er skiltet til både museet og skytebanen. Parkering ved skytebanen, det er normalt god kapasitet for parkering her, unntak kan være dersom det er skytestevne.
Fottur
Grønn
Lengde
1,85 km en vei
Stigning
240 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
319 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 0,5
Sti 1,3

Offentlig transport

ja, med buss fra Bruhagen

Annet

Bak skytebanen finnes et felt med gravrøyser, og nede ved fylkesveien ligger som nevnt Gamle Kvernes Bygdemuseum. Begge er verdt et besøk. Likeså Kvernes stavkirke som ligger like ved.
Kjørebeskrivelse
Print ut