English

Minnesmerke Stille Rom på Røeggen, Averøy kommune

Averøy

Kort om turen

Turen går på asfalt og gruset sti siste biten opp til minnesmerket,fremkommelig med barnevogn.En lett tur som er overkommelig for alle. Fra parkeringsplassen ved Sveggen Velhus går en over brua og får sett det flotte sundet som går nord-sør. Mot nord ser man havstykket Hustadvika og Grip.Turen går i bebodd område og ut til fiskeværet Røeggen. 

Ruteskildring

Start turen ved Sveggen Velhus, gå over broa over Sveggesundet, gå halveis ned bakken, ta til høyre i krysset. Merket "Sveggøyveien" og "minnesmerke". Gå rett frem til du kommer til en snuplass, ta til venstre og fortsett frem til skiltet, gruslagt sti opp til minnesmerket- ca 1,4 km.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved Sveggen velhus der det er merket parkering. Fra Krisitansund tar man til høyre i første kryss etter Atlanterhavstunellen,følg skilt til Sveggen.Fra Averøysiden tar man til venstre før Atlanterhavstunellen og følger skilt til Sveggen. Kjør ca 3 km til du kommer til Sveggen Velhus, rett før broa over Sveggesundet. Her er det merket parkeringsplass til høyre- gratis å parkere.

 

Fottur
Grønn
Lengde
1,60 km en vei
Stigning
47 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
14 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1,5
Grus 0,03
Sti 0,03

Anna

Røeggen er et av de eldste fiskeværene i området, ytterst på Sveggøya i Averøy. Her finnes minnesmerket "Stille Rom" som er reist til minne om forliset av hurtigruten "Irma" og lastebåten "Henry", som sank etter torpedering 13.februar 1944.
Ser også Hustavika og Hesteskjæret fyr
Les mer om minnesmerke på:Info om minnesmerke

Ønsker man en lengre tur,kan man parkere ved Atlanterhasvtunellern og gå hele veien gjennom Sveggen og ut til Røeggen.

Det er flere turer i området-skiltet med grønne tur skilt

 

Køyreskildring
Print ut