English

Midt-Troms Vintertur Skihytta i Karlstadskaret / Møllerhaugfjellet

Målselv

Kort om turen

Skihytta er et fint turmål for store og små. Søndager i skisesongen er hytta åpen kl 11-15 med salg av vafler, kaffe og saft.

Du kan starte turen fra ulike steder. Området byr på et fantastisk løypenett.

Rutebeskrivelse

Fra vegenden i Møllerhaugen:

Skiløypa starter i enden av parkeringsplassen  - og følger den gamle lysløypa langs skogsbilveg ca 200 m. Oppå den første bakken tar du til høyre for å gå mot Skihytta og Vakkerhumpen. (Scootersporet rett fram brukes av folk som kjører til hyttene sine.) Følg skiløypa videre oppover. Når du kommer opp de første bakkene - deler løypa seg.

Her er det skiltet til Skihytta og Vakkerhumpen.

Du kan følge løypa til høyre via Høgda eller du kan gå rett fram og via Simlevatnet. Ved Simlevatnet deler løypa seg igjen mot Vakkerhumpen og Skihytta - du tar da til høyre mot Skihytta. Det er en fin rundtur å ta den ene vegen opp og den andre ned igjen.

 

Fra Karlstad skole:

Skiløypa følger lysløypa det første stykket - og fortsetter så oppover Karlstadskaret. Jevn, slak stigning oppover Holtet. Deretter slakt, småkupert terreng innover lange myrområder. Når du nærmer deg Skihytta er det mulig å ta en snarveg og gå opp Skrålia. Her kjøres ikke spor, men er ofte noen som har gått. Ellers følger du løypa nedover mot Reinvatnet og kommer inn på løypa som kommer opp fra Reinelv og som er en del av trasèen til Summit2Senja. Ta til venstre i krysset her og følg løypa i jevn stigning oppover lia. Du kommer da til et nytt løypekryss, og da kan du nesten kjenne vaffellukta. Du tar til venstre mot Skihytta - og til høyre mot Vakkerhumpen eller Møllerhaugen. 

 

Løypenettet er skiltet.

Følg med på  https://www.skisporet.no/map/segment/58338 for å se når tid løypene sist er kjørt.

Informasjon om Skihytta finnes også på https://www.facebook.com/groups/688318281265738/

 

Adkomst og parkering

1) Parkering ved vegenden i Møllerhaugen: Den korteste trasèen er fra Møllerhaugen.

2) Parkering ved Karlstad skole: For de som ønsker en lengre tur. Når du kommer fra Buktamoen -  er skolen første avkjøring til venstre etter krysset på Karlstad (forbi Jowa).

 

Skitur
Blå løype
Lengde
7,58 km en vei
Stigning
181 m
Tidsbruk
1t 30 min
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
343 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Kjørebeskrivelse
Print ut