English

Maurdalen

Smøla

Kort om turen

Turen til Maurdalen byr på mange opplevelser. Området tilhører Midt-Smøla naturreservat. Det flate Smølalandskapet gjør at en har god utsikt hele veien. Det er en enkel tur og den er godt tilrettelagt med både klopper og platter i tillegg til hvilebenker.En kan lese om historien på skilt i terrenget. Turen passer til en rolig gåtur som en joggetur.

Rutebeskrivelse

Vi garanterer at turen er fin. Det første en bør gjøre er å lese skiltet der historien om gruveeventyret i dette området begynner. Det er montert sammen med retningsskiltet. Stien oppover i terrenget er godt tilrettelagt med klopper og bruer og ellers platter der det er vått. Stien er mye brukt og tydelig. Halvveis oppe står skilt nr. to med mer historie om området. En kommer også til en hvilebenk der en kan ta en pause under et enslig tre. Helt oppe ved turkassen er det en sittegruppe der en kan innta niste og ellers slappe av. Historien om gruveeventyret er gjengitt i en kort historieversjon på et skilt der oppe. Turen passer for alle som kan bevege seg til fots. Små barn kan gjerne gå denne turen. Opplevelsen av å gå på "bruer" er motiverende. "Bruene" kommer tett, (og ofte er det et troll under dem!).

Adkomst og parkering

Når en ankommer Smøla, må en følge fylkesvei 669 ca. 8 km fram til et veikryss. Der tar man til venstre og kjører ca. 3 km til en kommer til en gard. Når en akkurat har passert Elvegard, som garden heter, gjør veien en liten sving opp bakken. På høyre side ca. 150 m fra gården, står skiltet opp til Maurdalen. Du finner stedsskiltet og Stikk UT-skilt på parkeringsplassen. Hvis det ikke er ledig for parkering der turen starter, kan en spørre om lov til å parkere på gården. Husk å spørre.
Fottur
Grønn
Lengde
1,63 km en vei
Stigning
11 m
Tidsbruk
50 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
25 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,6

Offentlig transport

Ankomst til Edøya/Smøla med hurtigbåt. Gurisentret som ligger ved kaia, har sykkelutleie. Tlf: 71542600. De fleste anløp fra Kristiansund med hurtigbåten, har korrespondanse med buss. http://www.frammr.no/Portals/0/Dokumenter/Buss/KRISTIANSUND%20Helaar%2006.2016_v12.pdf
Kjørebeskrivelse
Print ut