English

Måslia, Ørskogfjellet

Vestnes

Kort om turen

Flott tur på historisk grunn som kan gjennomførast av dei fleste aldersgrupper. Det er mulig å sykle og trille barnevogn, men legg merke til at vegen inn til setra stig jamnt og trutt.

Ruteskildring

Turen startar på 310 moh på ein stor parkeringsplass på Ørskogfjellet, på grensa mellom Ålesund og Vestnes kommune. Fra parkeringsplassen går du opp til rasteplassen og møter grusvegen etter ca. 50 m. Ta mot høgre og gå 100 m til ein låst bom. Her i frå er det ingen kryssande vegar. Grusvegen forset i meir eller mindre svak stigning fram til Måslia, som ligg på 480 moh. Det er ca 4 km fram til setra.

Tilkomst og parkering

Turen startar fra parkeringsplassen på Ørskogfjellet på E 39 på grensen mellom Ørskog og Vestnes kommunar. Kjem du fra Vestnes ligg parkeringen på venstre side av vegen. Kjem du fra Sjøholt har du parkeringen på høgre hand. Det er ingen parkeringsvagift. Du vil sjå eit offentleg toalett og ei informasjonstavle på parkeringsplassen. Grusvegen du skal gå på er låst med bom. GPS-koordinatene er : Breddegrad : 62.532718 Lengdegrad : 6.949764 Ingen parkeringsavgift

Fottur
Blå
Lengde
3,49 km en vei
Stigning
165 m
Tidsbruk
2 t. 10 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
480 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 3,49
Køyreskildring
Print ut