English

Måøya

Smøla

Kort om turen

Måøya ligger på venstre side av veien, ca 4. min kjøretur fra Hopen sentrum mot Veiholmen. Turen  er ei rundløype, men du kan også velge å gå fram til turposten og tilbake igjen. Utsikten er upåklagelig. Øya har lite plastsøppel i fjæra. Hopen sanitet NKS og bygdefolk på Hopen har rydda mye. Passer for barn og voksne på gåtur eller en joggetur.

Rutebeskrivelse

Store deler av denne turen er lagt helt nede i fjæra. Men du går også i myr og på berg. Denne turen gir nærhet til sjøen og utsikt mot havet. Følg stien og du vil etter ca 25 min ende ved postkassen. Der er det plassert en benk for pause og niste, eller bare nyte utsikten. Følg stien videre helt til du kommer til bilveien igjen. Da har du et lite stykke å gå på veien for å komme tilbake til der du parkerte evt gikk av bussen.  Vær obs på at det er 80-sone og smal vei. 

Adkomst og parkering

Når du ankommer Smøla kjører du til Hopen. Derfra tar du av til Veiholmen. Ca 4 min kjøring mot ut mot Veiholmen vil du se et parkeringsskilt på venstre side. Der kan du parkere eller gå av bussen hvis du kjører kollektivt. Gå litt tilbake til Hopen fra der du parkerer. Skilt forteller hvor turen starter. .

Fottur
Grønn
Lengde
1,86 km en vei
Stigning
18 m
Tidsbruk
1 t. 0 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
6 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,3
Sti 3,7

Offentlig transport

Annet

Obs: Hvis du går samme vei tilbake er ruten beregnet til 2,5 km. Går du rundturen blir det til sammen 3,7 km.

Kjørebeskrivelse
Print ut