English

Lervikvågen

Smøla

Kort om turen

Turen til Lervikvågen har en fin sti helt opp til det høyeste punktet der turpostkassen står. Turen passer godt for familier med barn, men er også fin til en joggetur for den som ønsker det. Her kan du gå en rolig tur i naturskjønne omgivelser. Vel fremme ved turpostkassen er det utsikt nedover Lervikvågen og den fine Smølamyra. Ha en fin tur!

Rutebeskrivelse

Fra turparkeringen som grunneier har tilrettelagt, går du nå videre ned grusveien. Når du kommer ned til gården, finner du en sti/vei til høyre nede i vannkanten, denne er markert med pinner i gresset. Her må du gå cirka 200 meter før du tar av inn på stien som går ut til posten. Deretter kan man følge stien langs vannet, da kommer du til turpostkassen. Selve turposten ligger et lite stykke opp fra vannkanten.
Her er det lurt med gode tursko eller støvler, da det i perioder kan være litt vått på enkelte deler av stien opp til turmålet. 

Ønsker du en litt lengre turopplevelse kan du gå videre forbi postkassen og følge vannet til du kommer til fylkesveien. Her kan du da gå fylkesveien tilbake til bilen din, og turen blir betydelig lengre.

 

Adkomst og parkering

Når du har kjørt i land på Edøya, er kjøreruta 8 km fram til et kryss. Når du ankommer krysset tar du til venstre og kjører ca. 200 m før du tar av på en grusvei i den første svingen du møter. Sving ned mot høyre her, og ved første sving ned grusveien finner du en parkeringsplass ca. 150 m, tilegnet turgåere. Grunneier har her tilrettelagt egen parkering for turgåere i område. Parker fornuftig, og sørg for at veien videre nedover ikke blir blokkert.

Fottur
Grønn
Lengde
0,82 km en vei
Stigning
18 m
Tidsbruk
35 minutte
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
16 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,64

Offentlig transport

På Smøla går det buss til og fra flere avganger med hurtigbåten. Å følge bussen som går mot vestsiden, og hoppe av på Innsmøla og gå denne turen er helt fint. Sjekk rutetider på FRAM.
Kjørebeskrivelse
Print ut