English

Langvatnet Friluftsområde

Hustadvika

Kort om turen

Langvatnet Friluftsområde har en flott bålplass og gapahuk ved vannkanten. Det er fint å bade her om sommeren og fint å gå på skøyter her om vinteren. Gapahuk/bålplassen er ved parkeringen (StikkUT-vinterfotturkoden er her). Men man kan gjerne ta seg en spasertur innover grusvegen ved vatnet, som går faktisk helt inn til Talstad mot Skjelbreia. 

 

Rutebeskrivelse

Turkoden for StikkUT-vinterfottur er ved gapahuken/bålplassen på Langvatnet friluftsområde. 

Langvatnet Friluftsområde har en flott bålplass og gapahuk ved vannkanten. Det er fint å bade her om sommeren og fint å gå på skøyter her om vinteren. Husk god sikkerhet på isen om vinterenBålplassen er rett ved parkeringen, så det er ikke langt å gå hit. Men man kan gjerne ta seg en spasertur innover grusvegen ved vatnet, som går faktisk helt inn til Talstad ved Skjelbreia. Her kommer man til gamle grustak og gruveganger som ikke lenger er i bruk.Snu når det passer deg. Det er ca 4 km en veg helt bort til Talstad.

MERK: det er ikke lov å bevege seg inn i industriområdene, men man kan gå etter vegen forbi her. 

Adkomst og parkering

Langvatnet Friluftsområde ligger midt mellom Elnesvågen og Farstad på rv 663, ca en mil fra Elnesvågen. Her er det en lite merket avkjørsel på en bakketopp, som også er avkjørsel til anleggsområde med tidligere gruvedrift for Hustadmarmor. Avkjørselen heter Tverrfjellvegen. Her tar du til høgre og kjører ca 100 meter frem til parkeringsplassen for Langvatnet friluftsområde. MERK: Koden til StikkUT-vinterfotturen er i gapahuken på friområdet.
Fottur
Grønn
Lengde
3 km en vei
Stigning
35 m
Tidsbruk
ca 1 time
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
20 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 3

Offentlig transport

http://www.FRAM.no Bussrute Elnesvågen- Farstad/Hustad. Gå av ved Tverrfjellvegen på Hatle.
Kjørebeskrivelse
Print ut