English

Langskaget på Veiholmen

Smøla

Kort om turen

Turen til Langskaget er i jevnt terreng, sti helt frem og kort. Den passer derfor like godt som en kort treningstur, som søndagstur sammen med de minste. Du vil kunne se utover hele Veiholmen, mot bølgene som suser inne mot land og til tider vind som skaper fine naturopplevelser.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringen ser du Stikk UT! skiltet, turen starter med en kort motbakke. Allerede nå står på du oppe på høyeste punkt og har utsikt over hele Veiholmen. Du står nå på Verkjen. Gå forbi og følg sti. Det er merket og skiltet. Turen inneholder flatt terreng nå, myr og berg. Du vil gå forbi hus, campingplass og tilslutt ende opp ytterst ved en postkasse. Nå kan du se mot Hopen, til Veiholmen og ved godt vær ser man Hustadvika og deres fjell. Du velger samme rute tilbake. 

Adkomst og parkering

Etter å ha tatt Edøyaferga, kjører du mot Hopen. Etter 35 min ankommer du Hopen og tar av til Veiholmen, det er skiltet. Følg veien i 10 min, parkering finner sted på venstre side ved "Verkjen" som blant annet er en utkikkspost, her kan du lese om Veiholmens historie. Ta hensyn til at flere skal parkere.
Fottur
Grønn
Lengde
0,81 km en vei
Stigning
13 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
11 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,61

Annet

Ta hensyn til at det er flere som skal parkere. Turen er til tider tett opp til boliger, følg kun sti. Verkjen og utkikkspost fra krigen er sjeldent kulturminne.
Kjørebeskrivelse
Print ut