English

Langs Neslandet til Nesøya

Sunndal

Kort om turen

Turen går langs det idylliske Neslandet med mange flotte plasser hvor det er fint å gå på land. På denne turen vil du kunne følge land hele veien, og det å komme på land langs denne ruta er stort sett enkelt. Vær oppmerksom på sterk vind fra sørøst som vil kunne gi kraftige kastevinder i Ålvundfjorden. Vær også oppmerksom på båttrafikk.

Ruteskildring

Fra stranda ved småbåthavna inners i Ålvundfjorden følger du land i nord / nordvestelig retning. De første fire km er det ganske bebygd langs land, men så blir det lengre mellom hus og hytter og lettere å finne usjenerte plasser for ilandstigning.

Rett før hyttefeltet på Ørsvikan er det ei fin rullesteinsstrand. Vel framme ved Nesøya kan du fortsette ruta rundt Nesøya, om du vil. Du kan velge å gå på land i småbåthavna på østsida av Nesøya eller ta den fine turen tilbake til stranda ved Ålvundfjord småbåthavn.

Tilkomst og parkering

Turen starter innerst i Ålvundfjorden, og det er fint å legge ut kajakken fra stranda ved siden av Ålvundfjord småbåthavn. Idrettsanlegget som og ligger her har godt med parkeringsplass og offentlig toalett. På Nesøya er det fint å trekke kajakken opp ved Nesøya Båtforening sitt anlegg. Nesøya Båtforening ønsker padlere velkommen, men oppfordrer til å å vise hensyn ved parkering av bil.
Padletur
Grønn
Lengde
9,94 km en vei
Tidsbruk
5 t. 0 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

I fint rolig vær er dette en tur som kan passe for alle. Vær oppmerksom på sterk vind fra sørøst som kan gi kraftige kastevinder i Ålvundfjorden. Vær også oppmerksom på båttrafikk, populært område for fritidsbåter.
Køyreskildring
Print ut