English

Kråkeli på Aksla

Ålesund

Kort om turen

Vi skal her gå gjennom skogen, som tar av for vær og vind det meste av veien. Det er mange stidelinger, som går på kryss og tvers fra denne ruta. Har man med seg mat, er det flere fine plasser hvor man kan sette seg ned. Ellers er det en kjempeflott grindløe ved denne turens flotteste utsiktspunkt, Lilletoppen. Fantastisk utsikt som må oppleves!

Ruteskildring

Vi starter på grusbana ved Aksla Stadion og beveger oss på asfaltvei et stykke nedover til det som var hjemmebana til Aalesunds fotballklubb (Aafk), Kråmyra gjennom mange år. 

Fra krysset ned mot Fjelltun Barnehage, går vi rett sørover mot en stideler, hvor røde piler viser veien.

Vi kommer nå opp til Ålesund Radio og tar av på den største nylagte stien.

Vi går noen meter til mot sør, til lavvoen som ligger på høydedraget foran deg. På veien passerer vi et relativt stort festningsanlegg/bunker under haugen som ligger mot sørvest. Ta en tur opp og se.

Fra lavoen følger vi stien mot øst, over et fuktig strekk, og opp en liten bakke. Like etter denne bakketoppen står det en benk mot nord, som gir flott utsikt. Ca . 40 meter fra denne benken er det et nytt veiskille, vi går her mot nordøst.

Vi følger stien østover og på det høgste punktet finner du skiltet «Kråkeli». 

Her deler stien seg og vil du ha mer luft og utsikt, bør du ta den nordlige ruten. Etter ca. 200 meter møtes disse to stiene igjen.

Veien over østre Aksla synes tydelig gjennom skogen foran oss.

Følg stien  østover til du møter et av Lions skilt , her skal du mot sør, ned i skogen gjennom ei lita myr. Vel nede på hovedveien tar vi nå til høyre, vestover og følger skiltingen til Fjellstua.

Etter ca. 500 meter langs denne veien kommer vi til Lilletoppen. Følg nå denne grusveien frem til Framveien hvor vi går rett frem, og vi er er  dermed  straks tilbake på Kråmyra og siste del opp bakken.

 

Tilkomst og parkering

Følg sklilting til Aksla stadion. Parkering ved friidrettsanlegget Aksla stadion. 4 timer parkering.
Fottur
Grønn
Lengde
1,28 km en vei
Stigning
53 m
Tidsbruk
45 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
145 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentleg transport

Bussholdeplass ved Kråmyra. Ta buss 641 fra Ålesund rutebilstasjon https://frammr.no

Lenke til turskildring

Køyreskildring
Print ut