English

Kornstadkleiva fra Follandsdalen

Averøy

Kort om turen

Turen til Kornstadkleiva går på fin grusvei med jevn stigning. På toppen er det plassert ut rastebenker. Turen kan også gås fra Kornstad kirke, men er her beskrevet fra Follandsdalen. Den er egnet for barnevogn.

Rutebeskrivelse

Turen starter på parkeringsplassen ved Kårvåg stadion i Follandsdalen. Det er skiltet til Kornstadkleiva. En følger grusveien videre forbi fotballbanen langs Follandsvatnet. Mot enden av Follandsvatnet deler veien seg i to. En kan velge om en vil fortsette på grusveien rett frem, eller ta den gamle veien gjennom bommen. I turbeskrivelsen her, er løypa beskrevet langs bilvegen. En kan eventuelt gjøre turen til en rundtur om en går den gamle veien. Vegen er vinterstengt for biltrafikk 15. oktober til 15. april og vil ikke bli brøytet. Ved snøfall går mange likevel veien til fots, og Kårvåg IL kjører ofte opp skispor. Det er jevn stigning hele veien, for det meste gjennom skog. Innimellom skimter en likevel den vakre utsikten mot Follandsdalen og havet. På toppen av Kornstadkleiva er det plassert ut rastebenker.

Adkomst og parkering

Turen starter ved Kårvåg stadion i Follandsdalen. Kjør Fv64 til Kårvåg. Herfra skal du ta Fv249 opp Follandsdalen. Kommer du fra Eide og Atlanterhavsvegen blir dette på høyre side opp mot fjellet. Fra Kristiansund og Bruhagen blir det på venstre side opp mot fjellet. Følg asfaltert vei helt inn i dalen, og ta av på grusveien Follandskaret. Parkering ved Kårvåg IL sitt klubbhus på høyre side.

Fottur
Grønn
Lengde
2,46 km en vei
Stigning
129 m
Tidsbruk
1 t
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
186 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2,5

Offentlig transport

Buss til Kårvåg, Averøy. se http://www.frammr.no. Fra Kårvåg må man gå eller sykle opp til Follandsvatnet Det er om lag 5 kilometer fra Kårvåg og opp til Follandsvatnet.
Kjørebeskrivelse
Print ut