English

Kårvågberget

Averøy

Kort om turen

Denne turen starter flatt og fint gjennom skogen før en virkelig gjør unna høydemeterene siste del mot toppen. Premien er fantastisk utsikt i alle retninger.

Rutebeskrivelse

Turen starter  i enden av parkeringsplassen ved Kårvåghallen og Kårvag/Havørn fotballhall. Følg skogsveien til venstre med en gang den deler seg. Veien går langs dyrkamark. Når den deler seg til høyre, følg veien rett frem. Etterhvert går veien over til sti. Etter et stykke på sti i skogsterreng må en krysse beitemark. Her kan stien bli litt mer utydelig. Følg kanten og se til høyre for kryssing over bekk. Nå begynner stigningen opp mot Kårvågberget. Etter mye regnvær kan den første delen av stigningen være våt og gjørmete. Stien er tidvis bratt i starten, så trær kan gi gode tak. Når en kommer over tregrensa, kan en nyte utsikten og ta en pust i bakken. Herfra er stien noe slakere før den blir litt brattere et lite parti øverst. Toppen er flat og fin med en mast og et lite hus. På masta er det en turkasse Kårvåg IL har ansvar for. På tur ned må en følge med på stidelingen ved foten av berget. Ta stien til venstre og følg beitemarka tilbake samme vei som en kom.

Adkomst og parkering

Kommer du kjørende over Atlanterhavsveien til Averøya, ta til venstre på Rv64. Etter 2 km, ta av til høyre på Grindhaugveien. Kommer du fra Kristiansund til Kårvåg, ta til venstre på Grindhaugveien. Det er skiltet til industriområdet Averøy Vest. Kjør rett frem, og en ser da Kårvåghallen på høyre side, og Kårvåg/Havørn fotballhall på venstre side.Turen starter på en skogsvei mellom Kårvåghallen og Kårvåg/Havørn fotballhall. Det er en stor og fin parkeringsplass ved Kårvåg/Havørn fotballhall.
Fottur
Blå
Lengde
1,75 km en vei
Stigning
216 m
Tidsbruk
1 t. 30 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
241 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Buss til Kårvåg. Bussen stopper ved Grindhaugveien ca 300m fra turmålets start. Se https://frammr.no/FRAM/Rutetabellar/Buss/Kristiansund-Averoey-Aure-og-Smoela

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut