English

Jokerdalen

Sunndal

Kort om turen

Dette er en gammel setervei/sti inn til Grødalen fra Grøa og er også turiststi for KNT til Vangshaugen turisthytte. Ved parkeringsplassen kan du finne ei informasjonstavle med navn på steder i området (Grølia). I ei postkasse der er det også lagt ut et informasjons-ark om gamle lokale navn underveis på turen

Ruteskildring

Turen starter ved parkeringsplassen og følger elva et lite stykke før en begynner på en bratt bakke som er ca 100 m lang. En kommer så opp til ei flate som var en slåttateig i gamle dager. (Øvre Bruhjell). Der kan du velge om du vil følge stien rett frem eller stien til venstre som er litt slakkere med litt lengre. Begge møtes lengre oppe. Underveis er det satt opp en del skilt med navn på steder du passerer.  Like før du er fremme passeres Jokran på nedsiden av stien. Dette var en gammel boplass midt på 1800-tallet.  Stikk-Ut posten er plassert ved ei grind før du kommer til selve Jokkerdalen som er ei bratt V-kløft som en må passere før en kommer videre innover Grødalen.  Fra posten kan du se elva/fossen Serkja på motsatt dalside og som renner ut i Grøaelva ved Dalasetra.

Tilkomst og parkering

Fra Sunndalsøra følg R70 til Grøa. Like etter brua over elva Grøa kjør til høyre og opp en bratt bakke, videre over ei ferist til parkeringsplassen rett frem hvor det et er plass til ca 5-7 biler. NB! Pass på å parkere slik at andre slipper frem. Skulle parkeringsplassen vare helt full må det parkeres ved brua før den bratte bakken.
Fottur
Blå
Lengde
3,00 km en vei
Stigning
461 m
Tidsbruk
2 t. 45 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
493 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentleg transport

Det går rutebusser mellom Sunndalsøra og Oppdal som stopper på Grøa.
Køyreskildring
Print ut