English

Industriruta til Midsund sentrum

Molde

Kort om turen

Turen til Midsund sentrum fra Sandneset camping gir deg et godt inntrykk av hvilken industri som holder til her i Midsund, ytterst i havgapet. Du padler forbi fiskemottak og oppdrettsanlegg, i tillegg til fine strender og huker. Vel fremme i Midsund sentrum kan du kjøpe deg en is, før turen går tilbake samme vei. 

Ruteskildring

Turen starter i et skjermet og lunt område på en langgrunn sandbank innerst i Ugelvika, hvilket gjør sjøsetting og ilandstigning enkel. Du kan også sette ut kajakken ved flytebrygge i båthavna. Turen går fra Ugelvika, langs strandkanten ved Notaholmen. Herifra setter du kurs mot Krabbevikneset, Galsteneset og Digerneset. Denne delen av turen medfølger at du eksponeres for potensielle havstrømmer fra Søre Kvaløysundet. Selv om turen går langs land, og Bjørnøya og Kvaløya dels skjermer for vær og hav, er det viktig å være obs på forhold som kommer inn fra storhavet. Her kan vær og havstrømmer endrer seg fort med været. 

Når du er forbi Digerneset kan du padle inn mot flotte Selvika. Her er det gode muligheter for ilandsetting, en lunsjpause, eller et bad. Videre går turen mot Torveneset, og her holder du innaskjærs for Storflua. Videre går turen forbi Breivika og ved Stuttneset ser du turens mål - Midsund sentrum. Ilandstigning her er mulig flere steder, men vil du helt inn til sentrum (og kanskje kjøpe deg en is?), så er flytebrygga innerst i båthavna et godt alternativ. Retur samme vei. 

Annen båttrafikk må påregnes, da både industri og fritidsbåter kjører her. 

  

Tilkomst og parkering

Parkering skjer ved havna i Ugelvika. Her kan man bære kajakken ned på sandbunnen i vika, før selve parkeringsplassen i hamna. Merk dog at det er langgrunt, og om du setter ut eller kommer tilbake under fjære sjø, er det et stykke å bære kajakken tilbake til opprinnelig utfartssted. Også mulig med sjøsetting ved bryggene i havna.
Padletur
Rød
Lengde
5,21 km en vei
Tidsbruk
2 t. 40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

Dette er en tur som krever gode evner til å lese vær og sjøforhold. Potensielle havstrømmer fra storhavet kan komme inn i sundet, og det er her viktig å være observant. Vær også obs på båttrafikk i området.

Kart

Sjøkart, 34, Romsdalsfjorden
Køyreskildring
Print ut