English

Høglia

Tingvoll

Kort om turen

Dette turmålet kan en nå med utgangspunkt i enten Lysløypa/Skistadion eller at en starter ved Tingvoll museum. Alternativet fra Lysløypa/skistadion er den lengste turen, og den har også det bratteste partiet. Velger en dette alternativet, er derimot veien kortest til turmålet Utsikten. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringa på stadion går en inn på stadionområdet og følger løypetraseen rett frem. Der er en skilt med pil på når en går ut av stadionområdet. Nå følger en løypetraseen ca. 1,1 km i slak motbakke helt til en kommer til skilt med pil som peker til venstre. Følg merket skogssti opp bratta i skogen til utsiktspunktet – 0,45 km. Fin rasteplass med utsikt ut over Tingvollfjorden. Fineste stien for returen er den som går om museet, men da blir turen noen hundre meter lengre. 

Velger en å gå fra museet, følger en merket og skiltet sti 0.6 km i lett terreng. 

Adkomst og parkering

Dersom en kommer riksvei 70 fra vest (Kristiansund) finner en avkjørselen til Lysløypa/Tingvoll skistadion til venstre like etter at en har passert blått stedsnavnskilt med "Tingvoll" på. Her vil en også se skilt for parkering. Kommer en fra indre strøk – øst, blir avkjørselen på høyre side 0.15 km etter at en kommer ut av 50-sonen. 

Fra Tingvoll museum: Kjør Rv70 til Tingvoll. Litt vest for sentrum er det skiltet til museum, og du følger denne vegen 1,7 km til parkeringsplassen i Tingvollia.

Fottur
Blå
Lengde
1,43 km en vei
Stigning
167 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
269 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,2 km
Sti 3,45
Kjørebeskrivelse
Print ut