English

Herjevassbu

Rauma

Kort om turen

Lett tur på gruset tursti som egner seg for hele familien.

Rutebeskrivelse

Turen går østover langs bilvegen. Like før enden av bilvegen tar man til venstre på stien som slynger seg slakt nedover og fremover mot vatnet. Etter en lett tur med flotte omgivelser er man fremme ved vatnet. «Teppinga», er utløpet av Herjevatnet. Her er det bygd ny bro over elva. Teppinga ble brukt til å regulere vannstanden i elva i gamle dager. Her kan en nyte utsikten og stillheten fra den flotte gapahuken.

Ved Teppinga er det muligheter for fiske. Tillaget steingrue egner seg godt til kaffekoking eller pølsegrilling. Sandnes og Holm utmarkslag har et stort naust like ved Teppinga. Der ligger det to båter som kan nyttes. Informasjon om fiskekort finner du på parkeringsplassen.

Fra gapahuken er det ca. 1 km videre til Herjevassbu. Turkassa står nede ved turstien. Fra turkassa er det kun 30 meter opp til Herjevassbu. Herjevassbu kan bookes eksklusivt via UT.no eller dntromsdal.no

Adkomst og parkering

Avkjørsel til Nysetra er skiltet fra Fv. 64 på Holmemstranda. Kjør opp Nysetervegen (bomveg med kortbetaling) og parker på parkeringsplass ved Nysetra. Oppe på Nysetra er utsikten storslagen.
Fottur
Blå
Lengde
3 km en vei
Stigning
39 m
Tidsbruk
1 t. 40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
431 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 3

Betalingsmiddel for bomvei

Betaling med bankkort.
Kjørebeskrivelse
Print ut