English

Gapahuken ved Sanden

Averøy

Kort om turen

En fin og skjermet padletur på nordsiden av Atlanterhavsveien. Med litt årvåkenhet og flaks kan du treffe på både havørn og sel på denne turen da noen kobber holder til i området Vågsholmen/Roaldsøya.

Mulig å ta liten omvei på rundt én kilometer for å besøke overnattings- og serveringsstedet Håholmen havstuer på veien.

Rutebeskrivelse

Ved utsetting fra Rangøya padler du vestover ut av sundet og tar deretter av sørover igjennom Rangøystraumen.

På sørsiden her kan du enten holde den korteste veien rett sørover eller ta en ekstra sving vestover for å besøke Håholmen Havstuer, et koselig gammelt fiskevær gjort om til overnattings- og serveringssted.

I området mellom Kråkholmen, Vågsholmen og Roaldsøy kan det være greit å se seg om da du kan treffe på noen nysgjerrige men sky seler som holder til i området.

Derifra er det noen hundre meter inn til den langgrunne bukta "Sanden" på nordsiden av oss. Her padler vi inn så langt vi kommer men må kanskje belage oss på litt vassing for å komme helt inn. 

Gapahuken ligger idyllisk til med utsikt mot Kårvåg og fjellene Fagerfjellet og Holstuva som er populære turmål til fots .
Her er det fint å slappe av og ta en pause i gapahuken eller på benken langs vestveggen, eller du kan grille deg litt mat. For dem som ikke vil padle tilbake samme dag, er det muligheter for finne seg en passende teltplass på sletta bortenfor.

Det går også en traktorvei / sti fra Gapahuken opp til veien som går ut til Rangøya. Hvis man er et følge der bare noen vil padle, kan altså de andre eventuelt ta turen ned dit som en fottur.
Det er også rulllestolrampe ved  gapahuken. Den er litt brattere enn for universell utforming, men har man en terrenggående rullestol som kommer fram på traktorvegen, kan også rullestolbrukere sitte i gapahuken med de andre.

Adkomst og parkering

Rangøya er statlig sikret friluftsområde, og det finnes blant annet toaletter flere steder i området. Parkering er på oppmerkede parkeringsplasser ved naustene på Rangøya.Disse ligger på venstre side av veien ved den store grusplassen og er merket parkering Averøy UK sjøsport. For medlemmer av Averøy UK sjøsport er det også mulig å låne kajakk. Det er også parkeringsplass i området før og etter den hvite "løa" lengre ut på Rangøya.
Padletur
Grønn
Lengde
3,36 km en vei
Tidsbruk
1 t. 45 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

Man må ikke glemme at en av Norges røffeste havstrekninger ligger like utenfor, men denne turen foregår i skjermet farvann og vil være en fin tur når været er bra.

Annet

Averøy UK sjøsport har et godt tilbud til sine medlemmer for lån av sjøsportutstyr på Rangøya, og gjør i samarbeid med Velforeninga Havglimt en formidabel innsats for å gjøre området tilgjengelig. Det er Velforeninga Havglimt som har bygget gapahuken ved Sanden og tilrettelagt parkering ved veien for de som ønsker å gå til Sanden.

Kart

Molde-Kristiansund TOPO 3000 turkart
Kjørebeskrivelse
Print ut