English

Gammelveien til Indre Roksvåg

Smøla

Kort om turen

Denne turen passer like godt som en treningstur på ettermiddag, som en søndagstur sammen med de minste. Turen går for det meste langs traktorvei. 

Rutebeskrivelse

Fra turparkeringa ved Teinoshaugen følger du Stikk UT merke og skilt. Det starter med en liten sti gjennom myr ca. 400m. Dette har tidligere vært hovedveien på Smøla, det er noen områder de første 400 m hvor det kan være litt vått. Deretter kommer du på en traktorvei som leder til turmålet, følg skilting til høyre. Du skal over en elv, her må du balansere på en stokk. Følg traktorveien ca 1 km, da kommer du til ei grind, denne skal du forbi, husk å lukke grinda etter deg. Videre går turen over marka, følg traktorveien over til et skogholt med store grantrær. Vis hensyn til dyr og de som bor der. 

Når du nå trasker inn i skogen vil du kunne se i enden en ny grind. Husk å lukke grinda, knyt tauet for å holde grinda lukket. Fortsett videre ca.100 m, her kommer du til et gjerde, her må du klatre i en trapp. Her fra skal du gå ca. 1 km. Turen ender like ved en bro, du finner turkoden ved benken. Gå tilbake samme vei. 

OBS: Det er ikke lov til å gå gjennom privat hage, om man velger å turen fra andre siden (kortversjon). Da må man parkere et annet sted og gå utenom privat eiendom (hage, hus)...dette er det muligheter for litt lengre nede (150m). 

Adkomst og parkering

Tar du fergen? kjører du videre til krysset hvor du tar av til Hopen (fylkesvei 669) og kjører østsiden av Smøla. Kjør videre forbi Nelvika og videre mot Hellesfjorden. Like etter Hellesfjorden, er det skiltet mot Vikan Havn. På motsatt side av skiltet er det parkering for turen. Ca. 17 km fra fergekaia til parkeringen. 

Parker fornuftig nedover langs hele grusveien. Vis hensyn til annen trafikk, ikke parker midt i veien. Det er viktig at andre kjøretøy kan komme forbi på grusveien. 

Fottur
Grønn
Lengde
2,4 km en vei
Stigning
30 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
25 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4,8

Offentlig transport

Fram bussruter.

Annet

Kan kombineres med Stikk UT turen: Tavlesteinen. Det er mulig å parkere på turparkeringen til Tavlesteinen også. Da kan begge turer gå som en rundtur. Følg fylkesvei 669. Hvis man går begge turer, vil det være litt asfalt på tilbakeveien for å komme på grusveien mot Tavelsteinen. 

Fra benken på Gammelveien kan du gå til hovedvei, og videre til Tavelsteinen. Tilbake følger du hovedvei. Husk å lukke grinder. Det er et beiteområde med sau, det er veldig viktig at du lukker grinda. 

Kjørebeskrivelse
Print ut