English

Follandsvatnet rundt

Averøy

Kort om turen

Rundløype på 3,5 kilometer som begynner og slutter ved klubbhuset og fotballbanen øverst i Follandsdalen. Løypa har en flat profil og er velegnet for rullestolbrukere og barnevogner. Flere benker er satt ut langs veien, så en kan ta mange raster på turen.

Rutebeskrivelse

Løypa starter ved klubbhuset, og går rundt Follandsvatnet. Den går gjennom variert natur med både skog- og myrområder. Hele løypa har et fast og fint grusdekke, godt egnet for rullestolbrukere og barnevogner. Det er flere fine pauseplasser med benker og bord.

I motsatt ende av vannet kommer en til Grushåla, som er et gammelt grustak. Her har Kårvåg IL plassert ut en turpostkasse. 

Løypa er kontrollmålt, så det arrangeres av og til konkurranseløp her. Første helga i september arrangeres Gulltannmarsjen med start ved Follandsvatnet. Ved snøfall kjøres det også opp skiløyper rundt vannet.

Adkomst og parkering

Uavhengig av om du kommer fra Eide eller Kristiansund: Kjør Fv64 til Kårvåg. Herfra skal du ta Fv249 opp Follandsdalen. Kommer du fra Eide og Atlanterhavsvegen blir dette på høyre hånd opp mot fjellet. Fra Kristiansund og Bruhagen blir det på venstre hånd opp mot fjellet. Følg asfaltert vei helt inn i dalen, og ta av på veien Follandskaret til Folland stadion. Stor parkeringsplass ved klubbuset til Kårvåg IL. Vipps gjerne noen kroner for parkering til Kårvåg IL.
Fottur
Grønn
Lengde
3,49 km rundtur
Stigning
50 m
Tidsbruk
1 t. 0 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
84 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 3,5

Offentlig transport

Buss til Kårvåg, Averøy. se http://www.frammr.no. Fra Kårvåg må man gå eller sykle opp til Follandsvatnet Det er om lag 5 kilometer fra Kårvåg og opp til Follandsvatnet.

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut