English

Flåvegen

Sunndal

Kort om turen

Turen en en populær tur i vinterhalvåret. Underlaget er grus, og det er fint å gå eller springe her. Turen, som går langs Sunndalsfjorden, er solrik med flott utsikt.

Ruteskildring

Turen går langs grusveien fra Oppdøl mot Flå. Følg veien til Stikk ut skilt på venstre side. Stikk UT! koden er plassert på et sted som heter Farlegsetet. Der er det tilrettelagt med benk og bålplass. Turkoden er plassert helt nede i vannkanten og det er mulig å ta med fiskestang. I sommer har Farlegsetet vært mye benyttet til å overnatte i hengekøy. Turen er solrik med flott utsikt over Sunndalsfjorden og Sunndalsfjella.

Turen til Stikk UT! koden er kort. Det er fint å fortsette turen videre og gå helt til Flå. Da er Flåøya også verdt å få med seg samtidig. Her har Flåøyas venner tilrettelagt på øya med turstier, god skilting og grillplass. Et flott turmål. 

Tilkomst og parkering

Fra Sunndalsøra retning Ålvundeid. Kjør RV 70 gjennom Oppdølstrandtunellen og ta første avkjørsel til venstre til Oppdøl og Flå etter tunellen. Følg skilting til Oppdøl og Flå. Kjør til enden av byggefeltet på Oppdøl. Parkeringsplassen er i enden av Naustbukta før Flåvegen.

Fottur
Grønn
Lengde
1,63 km en vei
Stigning
23 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
35 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1,6
Køyreskildring
Print ut