English

Fagerhaugan rundtur

Sunndal

Kort om turen

Fagerhaugen ligger i nærområdet til Sunndalsøra sentrum og strekker seg fra sentrum via Holten til Sande. Turen er like fin uavhengig hvor man starter.

Rutebeskrivelse

En fin liten rundtur i nærområdet mellom Sunndalsøra, Holten og Sande. Turen kan starte fra flere steder, men det er to parkeringsplasser som er tilrettelagt som Stikk UT!-parkeringer. Turen er forholdsvis flat, men har noen bakker på Sande. Underlaget på turen varierer mellom gress, sti, asfalt og grus. Den er svært barnevennlig og er godt merket med Stikk UT!-skilt. Det er mulig å gå turen med barnevogn med gode hjul. 

Adkomst og parkering

Det er tilrettelagt parkeringsplass på to steder. En parkeringsplass er nær sentrum av Sunndalsøra og ligger i Ringveien 8. Samme parkeringsplass som gravstedet til Hov menighet. Den andre parkeringsplassen ligger på Sande, ved inngangen til Fagerhaugen idrettspark. Like ved Sande skole og Sande stadion.
Fottur
Grønn
Lengde
2,19 km en vei
Stigning
30 m
Tidsbruk
40 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Hele turen
Høyeste punkt
31 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Annet

Det er flere fotballbaner langs turen som kan benyttes underveis. En tennisbane ligger også i løypa og kan fritt benyttes av alle som ønsker.
Kjørebeskrivelse
Print ut