English

Ertvågsfjellet

Aure

Kort om turen

Tur til Ertvågsøyas nest høyeste fjell (652 moh.). Fra toppen er det god utsikt mot Mjosundet og Aursundet mot nord og øst, og ytre del av Ertvågsøya og fjellene på Tustna mot nord og vest.  På vei opp passerer du en minnestøtte for fenrik Arnfinn Skjøstad som omkom i en flykollisjon over området i 1956.

Rutebeskrivelse

Start ved den gamle butikken i Mjosundet /Mjosundet Marina, og følg merka sti/skogsvei i tett og forholdsvis bratt skogsterreng i ca. 2 km fram til Bugasetra. Ved Bugasetra dreier du mot venstre på merka sti. Ca. 1 km fram til minnestøtte for fenrik Arnfinn Skjøstad, som omkom i en flykollisjon over området i 1956.  Derfra er det ca 2,4 km til toppen. Først over myrlendt terreng, og så ny oppstigning. Til å begynne med litt bratt før du kommer opp på en rygg. Her er det stort sett berg og tørr sti til toppen og den store varden. 

Det er flere alternative ruter til denne toppen.

 

 

Adkomst og parkering

Ta av fra FV 680 ved Mjosundet bru. Kjør mot Mjosundet ca. 3 km, fram til Mjosundet marina. Turen starter på motsatt side av vegen, og det er parkering ved startstedet.

Fottur
Rød
Lengde
5 km en vei
Stigning
662 m
Tidsbruk
3 t. 25 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
652 moh
Merking
Merket

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5

Offentlig transport

Ingen bussforbindelser til startstedet.

Annet

Minnestøtte over fenrik Arnfinn Skjøstad passeres. Infotavle om hendelsen på stedet. Stedet er også StikkUt-tur.

Kjørebeskrivelse
Print ut