English

Ertvågsfjellet

Aure

Kort om turen

Tur til Ertvågsøyas nest høyeste fjell (652 moh.). Fra toppen er det god utsikt mot Mjosundet og Aursundet mot nord og øst, og ytre del av Ertvågsøya og fjellene på Tustna mot nord og vest.  På vei opp passerer du en minnestøtte for fenrik Arnfinn Skjøstad som omkom i en flykollisjon over området i 1956.

Rutebeskrivelse

Det er merka 2 alternativer til denne toppen.

Alternativ 1 :

Start ved den gamle butikken i Mjosundet /Mjosundet Marina, og følg merka sti/skogsvei i tett og forholdsvis bratt skogsterreng i ca. 2 km fram til Bugasetra. Ved Bugasetra dreier du mot venstre på merka sti. Ca. 1 km fram til minnestøtte for fenrik Arnfinn Skjøstad, som omkom i en flykollisjon over området i 1956.  Derfra er det ca 2,4 km til toppen. Gå først ca. 300 m mot vest (etter stien som går til minnestøtta fra Skihytta) Ta da mot venstre og merka sti.  Først over myrlendt terreng, og så ny oppstigning. Til å begynne med litt bratt før du kommer opp på en rygg. Her er det stort sett berg og tørr sti til toppen/turmålet og den store varden. 

Alternativ 2 :

Start ved parkeringsplassen på Grønning, følg skogsveien opp til Skihytta til Ertvågsøya IL. Fortsett etter merka sti til fenrik Arnfinn Skjøstads minnemerke (jmfr. turbeskrivelse og kart til dette Stikk-Ut-målet).  Ca. 300 m før minnesteinen tar stien til Ertvågsfjellet av, og ny sti fører til toppen og turmålet. Følg  deretter beskrivelsen i alternativ 1.  

Denne turen er noe lenger enn alternativ 1.

 Anbefaler også å gå innom minnestøtta til fenrik Arnfinn Skjøstad. Dette er også Stikk-Ut-tur. Se egen beskrivelse for denne turen.

 

Adkomst og parkering

Det er merka 2 alternativ til dette turmålet.

Alternativ 1 :

Ta av fra FV 680 ved Mjosundet bru. Kjør mot Mjosundet ca. 3 km, fram til Mjosundet marina. Turen starter på motsatt side av vegen, og det er parkering ved startstedet.

Alternativ 2 :

Ta av fra FV 680 i Foldfjorden og følg FV 682 mot Aresvik  6,1 km. Stor parkingsplass på høyre side ved Grønning.  Fra Aresvika ferge 6,8 km.

Fottur
Rød
Lengde
4,74 km en vei
Stigning
741 m
Tidsbruk
4 t. 15 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
650 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5

Offentlig transport

Ingen bussforbindelser til startstedet.

Annet

Minnestøtte over fenrik Arnfinn Skjøstad passeres. Infotavle om hendelsen på stedet. Stedet er også StikkUt-tur.

Kjørebeskrivelse
Print ut