English

Daleteigane

Ørsta

Kort om turen

Turen går langs ei elv og terrenget er flatt med variert vegetasjon. Det er mogleg å gå turen heile året så lenge det ikkje er for mykje snø. Det går ein setreveg paralellt med råsa og som en kan gå tilbake og som gjer dette til en fin rund tur.

Ruteskildring

Frå Askjellhaugen gå til enden av parkeringa og stien går mot venstre ned mot elva, følg råsa over en bru, her deler råsa seg, ta opp til høyre. Du kommer opp på en setreveg. Her ser du snart den andre parkeringen som er like ved bomvegen. Følg setrevegen ca 1 km, ta deretter til venstre ved skiltet merka Sømnhaugen.

Ved parkering i Kolhola: gå i retur på setrevegen og ta til høgre ved skiltet Sømnhaugen Askjellhaugen og følg stien til enden. Området er oversiktleg og lett å orientere seg i. 

Tilkomst og parkering

Det er flere plasser å parkere, den største er på Askjellhaugen som er parkeringplassen til Ørsta gravplass. Det andre alternativet er rett før bomvegen til Mosetra eller du kan kjøre oppover Setrevegen å parkere der vegen deler seg igjen mot Kolhola og Mosetra..

Fottur
Grønn
Lengde
1,85 km en vei
Stigning
65 m
Tidsbruk
1 t. 5 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
126 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentleg transport

Nei

Betalingsmiddel for bomvei

Setrevegen er ein privat veg der ein må betale bomvegavgift. Det er ikkje naudsynt å køyre inn på Setrevegen og betale bompengar for å gå turen.
Køyreskildring
Print ut