English

Botnen

Averøy

Kort om turen

Botnen er nok oftest besøkt med ski på beina om vinteren, men kan også gås til fots andre årstider. Terrenget er flatt med lite stigning. Stien går gjennom et naturreservat og har et rikt plante- og dyreliv.

Rutebeskrivelse

I enden av parkeringsplassen på Kiwi går en opp på gangveien og krysser hovedveien. Turstien starter der to planker er lagt over grøfta på motsatt side. Så er det bare å følge stien videre inn mot Botnen. Først går en langs Utheimselva gjennom skogen, før terrenget åpner seg mer opp. Heretter må noen myrpartier krysses, og en må være forberedt på at det kan være vått etter regnvær. Det er lagt bruer over bekker, og enkle klopper i de våteste partier. Botnen ligger innerst i dalen, og her er det plassert en turkasse som Kårvåg IL har ansvaret for. Følg samme vei tilbake, men pass på å velge riktig vei. Det er to veiskiller som en kanskje ikke har lagt merke til på vei innover mot Botnen. Det første ikke langt unna turkassa, mens det andre mot turens slutt. Ta til venstre begge ganger. Turen går gjennom et naturreservat, så sett av god tid til å studere dyre- og plantelivet. Turen er finest å gå i tørre perioder eller når det er barfrost. Om en er så heldig å få snø på vinterstid, vil Kårvåg IL kjøre opp skiløyper. Dette annonseres på deres nettside.

Adkomst og parkering

Parkering på Nakokrysset ved Atlanterhavsveien. Der er det blant annet en bensinstasjon og Kiwi. Kommer du fra Eide ta til venstre rett før krysset etter Atlanterhavsveien. Fra Kristiansund ta av til Atlanterhavsveien på Rv64 og ta første avkjørsel til høyre.
Fottur
Grønn
Lengde
2,90 km en vei
Stigning
75 m
Tidsbruk
1 t. 40 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
58 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Buss fra Molde og Kristiansund har stoppested på Nakokrysset, området der turstien starter. Se nærmere busstider her: https://frammr.no/FRAM/Rutetabellar/Buss/Kristiansund-Averoey-Aure-og-Smoela

Annet

Turen går gjennom Lauvåsen naturreservat, et fredet myrområde. I naturreservatet er planter, busker og trær fredet. En kan derfor ikke plukke blomster, planter eller sanke ved til bålbrenning.

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut