English

Båten

Vestnes

Kort om turen

Båten, med sin karakteristiske form, lever opp til navnet sitt, der den ligger mellom Flate og Vik. 

Ruteskildring

Følg skogsveien fra østenden av parkeringsplassen. Følg veien oppover til ei lita seter tett oppunder tregrensa. Hold til høyre for elva et stykke oppover langs stien. Stien krysser elva rett over tregrensa. Følg stien opp på en tydelig kant hvor det er skiltet til Ytstetind og Remmemstind. Herfra dreier turen mot høyre mot Båtreset, sikt omtrent mot det laveste punktet på reset. Særlig tidlig i sesongen kan det ligge en del snø i siden, så finn gjerne korteste vei over snøen. Stien er utydelig, men det finnes mange tråkk å følge. Turen går i lett fjellterreng videre opp på båtreset, hvor man så dreier til høyre mot Båten. Ruta for å gå på fjellet Ytstetind her så langt den samme. Om man vil på Ytstetind se videre egen turbeskrivelse.

Siden du nå har gått gåt ganske langt bakover mot Ytstetiden er det fra Båtreset slak stigning mot toppen av Båten. De fleste nøyer seg med å gå til varden og trimboka på den østlige delen av toppplatået på Båten, her er også kode, mens det høyeste punktet ligger 200-300 meter vest for denne varden. 

Alternativ rute er via Vikaksla (Stikk UT!-tur 2021), fra Vikaaksla til Liahornet og fra Liahornet videre til Båten. Denne turen er IKKE merket. 

Tilkomst og parkering

Fra Helland sentrum følg Fv 661 mot Tomrefjord. Etter ca. 4,5km tar du av mot venstre, det er skiltet mot Flate. Følg Flatevegen (Fv160) 750m innover, og ta av første avkjørsel til høyre. Hold til høyre og følg vegen opp mot gården. Videre gjennom gardstunet (kjør sakte!), til høyre og til kasse for bompenger (30kr, kontant eller Vipps). Følg vegen 300m til parkeringen. Turen går videre på traktorveg i østenden av parkeringsplassen.

Fottur
Rød
Lengde
5,05 km en vei
Stigning
733 m
Tidsbruk
4 t. 25 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
810 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Betalingsmiddel for bomvei

Vipps
Køyreskildring
Print ut