English

Aureosen Tursti

Hustadvika

Kort om turen

Aureosen Tursti er en fin nærtur i Aureosen, som knytter sammen Aureosen byggefelt med gamle Aureosen skole og videre til Jendemsfjellet. Turen går etter fint opparbeidet sti noen steder og via skogsveger i området. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen er det bare å følge vegen/stien oppover mot fjellet ca 500 m. Her tar man av til venstre og følger skogsvegen rett frem mot Forhaugen. 

Når du kommer frem til Forhaugen er det en benk og mulighet til en hvil. Herfra kan man velge å gå samme veg tilbake, eller gå tilbake via en rundtur på skogsveien - eller gå videre opp til Jendemsfjellet. Det er en bratt og luftig tur videre til Jendemsfjellet, og med en veldig flott utsikt og belønning på toppen!

Adkomst og parkering

Parkering ved gamle Aureosen skole, der hvor bussene stopper. Her er det god plass å parkere, en fin lekeplass rett ved og infoskilt. 

Herfra går man rett nordover mot fjellet, følg skilting. I skiltet veggkryss etter ca 500 m, tar man av til venstre mot Forhaugen. Men det er også verdt å få med seg turen østover mot Aureosen byggefelt. En nydelig bit tursti går bortover her.

Fottur
Grønn
Lengde
1,82 km en vei
Stigning
179 m
Tidsbruk
1 t. 25 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
200 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2

Offentlig transport

FRAM har bussrute fra Molde til Elnesvågen, via Jendem. Avstigning ved gamle Aureosen skole. Turen starter fra dette busstoppet.
Kjørebeskrivelse
Print ut