English

Årøhuken i Årølia

Molde

Kort om turen

Fin tur til en gapahuk med fantastisk utsikt fra østsiden av byen. I starten av turen passerer man et kulturminne fra krigen. Noe stigning, spesielt i starten av turen og bratt liten stigning på slutten, flater ut halveis på turen. En tur som passer for hele familien. Om vinteren er det lurt å sjekke snøforholdene, turen er ikke brøytet. Det kan være greit med piggsko, brodder eller evnt. staver og gjerne en hodelykt i sekken. 

Rutebeskrivelse

Turen starter på asfalt i den første stigningen før man går inn på grusvei.  Du vil passere en bom ved starten på gamle Årødalsveien, deretter tar man til høyre og følger en grusvei ca 1,2 km, og tar av til venstre opp en stigning til Årøhuken. Turen er skiltet til Årøhuken. 

Adkomst og parkering

Turen starter fra parkeringen ved Akerhallen i Årølia, Molde. Parkering ved Akerhallen og ved Rivalhuset. Ingen parkeringsavgift.

Fottur
Grønn
Lengde
1 km en vei
Stigning
129 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
149 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1

Offentlig transport

Ja. Buss 701 fra Molde sentrum retning Årølia. Gå av på holdeplass Akerhallen.

Annet

Gapahuk: turen ender i en veldig fin gapahuk, Årøhuken, som er satt opp på dugnad av Årø og Røbekk velforening. Det er anledning til å bruke ved å fyre med, støtt gjerne opp dugnadsarbeidet med Vipps til 92547, da får du opp "støtte fyringsved i Årøhuken". Kulturminne: Krigsminnemerke over de russiske soldater som ble skutt av tyskerene i Årødalen oktober 1942. Rett etter bommen i gamle Årødalsveien.

Kjørebeskrivelse
Print ut