English

Ytstetjønna fra Daugstadsetra

Vestnes

Kort om turen

På denne turen kan du oppleve ei seter med gamle buer og fjøs. Området har også en del hytter fra nyere tid. På stien innover har du god utsikt både utover og innover Lågfjellet og utover Tresfjorden.  Mektige fjell på begge sider av dalen. I sør ser en grensefjella mellom Romsdal og Sunnmøre. Idyllisk med små hytter inne ved Ytstetjønna.

Ruteskildring

Følg stien fra Daugstadsetra langs Lågfjellet til Ytstetjønna. Den samme stien går videre til Stavvatnet. Høydeforskjellen på turen til Ytstetjønna er bare 80 meter, men noe kuppert. Stien ligger i sidehelling med kryssing av mange bekker. Joggesko bare i tørre perioder, ellers høye sko eller støvler.

Tilkomst og parkering

Følger Fv 163 i Tresfjord til avkjørsel ved Setre eller Daugstad. Begge avkjørslene fører til bompengeveien (50 Kr) opp til Daugstadsetra. Etter 600 meter møtes veiene ved bru over Sesselva. Følg veien i 1 km opp til bommen. Bomavgiften er 50 kr, og betales med kort. Fra bommen til øverste parkering ved Daugstadsetra er det ca. 3,3 Km. Det er plass til ca 8 biler på øverste parkering. Flere p-plasser litt lengre nede på setra. Ved Daugstadsetra, Ingen parkeringsavgift.
Fottur
Blå
Lengde
3,5 km en vei
Stigning
96 m
Tidsbruk
2,5 t
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
546 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3,5

Offentleg transport

Kan gå eller sykle fra Fv 163 ved Sætre/Daugstad. Bussrute nr. 247 rundt Tresfjorden.

Anna

Halveis på turen mellom Daugstadsetra og Ytstetjønna, er et myrparti med en stor "kvilarstein". Steinen blir kalla Re-steinen og området blir kalla Reset. Setervegen kan være stengt så sent som i mai pga teleløsning. Opplysninger om åpninger og stenginger finner dere på Setervegen Daugstad/Setre si facebook-side. Der finner dere også opplysninger om satser for enkeltreiser eller sesongkort på bomveien.

Kart

Vestnes 1220 II, Åndalsnes 1320 III, TIL sitt turkart området rundt Tresfjorden, til salgs Spar Tresfjord

Betalingsmiddel for bomvei

Ny bom med kortterminal for enkeltturer, 50 kr. Se Facebook: Setervegen Daugstad/Setre
Køyreskildring
Print ut