English

Ytstetinden - ski

Vestnes

Kort om turen

Et av de vestligste skifjellene i området. Noe som fører til en virkelig fantastisk utsikt og en følelse av å kjøre på ski ned i havet.  På de fineste dagene kan du oppleve puddersnø fra toppen og helt ned til bilen igjen.

Ruteskildring

Følg veien i østenden av parkeringsplassen.  Ta så første til høyre.  Denne veien kan du følge helt opp til ei lita sæter.  Et litt raskere alternativ er at ta til venstre på sti rett etter du har krysset elva.  Du tar da en snarvei så du kommer inn på veien litt høyrere opp.  Når du har kommet til sætra, følger du vestsiden av bekkeleiet.  Etter hvert kommer du ut av skogen og ser fjellet Båten på høyre hånd.  Hold litt avstand til den da det ofte er en skavl på toppen der. Herfra går du nesten rett sør til du kommer opp på ryggen som går nordvest opp mot toppen av Ytstetinden. Du har da nordveggen på Brustind som nærmeste turkompis. Fjellet blir brattere og brattere opp mot toppen.

Tilkomst og parkering

Fra fergekaia tar du til høyre mot Tomrefjord. Etter ca 4-5 km kommer du til skilt til Flate til venstre. Ta inn der. Følg denne veien og ta første til høyre. Følg denne veien oppover gjennom et gårdstun. Det er kr 20 i bompenger. Rett etter bommen er det en stor fin parkeringsplass.
Skitur
Svart løype
Stigning
1068 m
Tidsbruk
3 t. 55 min.
Høyeste punkt
1151 moh

Løype på kart

Anna

Toppen er ganske værutsatt og kan være både avblåst og isete.

Kart

Topografisk kartserie M-711 Blad 1220 II - Vestnes
Køyreskildring
Print ut