English

Vikenakken (211 moh.) fra Vik

Ålesund

Kort om turen

Dette er en flott tur med god utsikt som kun sperres i vest av Myklebusthornet. Du ser helt ut til Runde i vest, og du ser Stettevika og Tennfjorden mot øst, samt de majestetiske Sunnmørsfjella! Det er bord og benk på toppen. En svært barnevennlig tur! 

Ruteskildring

Fra skolen går vi på asfaltert vei vest og nordvestover et par hundre meter, til vi treffer på skiltet mot 'Myklebusthornet'. Det er et mindre skilt her også som det står 'Vikenakken' på, de peker samme vei mot nord. Vi følger denne skogs-/traktorvegen i ca. 900 meter, til vi treffer på neste skilt som peker østover mot 'Vikenakken' og 'Torvløa'. Vi tar nå av veien og følger en litt våt sti noen meter, før den blir bedre (tørrere). Stien er synlig hele veien til Bjørge, og fra Vikenakken mot Bjørge er den sporadisk merket med rød farge på trærne. Snart kommer vi til et nytt skilt, ca. 500 meter etter stidelingen. Her står det et skilt som peker vestover med teksten 'Kleiva' og 'Myklebusthornet'. Fra denne posisjonen har du et godt utsyn over Haram, indre del av Grytafjorden, samt myra innafor Ramsvika/Trollneset. Det er en stideling like etter den store steinen på venstre hånd. Du følger den tydelige stien mot høyre, sørvestover. Stien går her over et noe vått parti som ligger rett før toppen. Her oppe er det både en varde/trigonometrisk punkt og et piknikbord. Følg samme vei tilbake.

 

Tilkomst og parkering

Fra Kverve kjører du østover på hovedveien, FV 107, mot Vik. Like etter Sperre dukker det opp skilt mot 'Vik Skole'. Du tar her av mot nord, og skolen ligger til venstre i første krysset. Det er ingen avgifter her (per 2016).

Fra Stette kjører du vestover på FV 107, og ca. 7 kilometer etter Taftasundbroa dukker skiltet mot Vik skole opp. Her tar du til høyre, mot nord. Ved Vik skole er det en relativt stor parkeringsplass nedenfor skolen.

Fottur
Blå
Lengde
1,67 km en vei
Stigning
188 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
210 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1.50
Sti 1,85

Anna

Det er en flott gapahuk på toppen av Kleiva, ca. 300 meter fra der vi tar av mot Vikenakken. Denne gapahuken kan være et turmål i seg selv.

Kart

Følgende 3 kartblad i M711 seien: Ålesund 1119 I, 1219 IV Sykkylven og 1220 III Brattvåg eller 'Ålesund' i Norgeserien
Køyreskildring
Print ut