English

Vikaksla

Vestnes

Kort om turen

Turen opp til Vikaksla er bratt og krever noe kondisjon, men du blir godt belønnet når du kommer på toppen med utsikt over Tomrefjord, Fiksdal, Rekdal, Vik, Furland, Øverås og Nerås. På klarværsdager ser du over Moldefjorden og ut Julsundet og mot Oterøya. Fra Vikaksla er det kort vei til de nærmeste fjelltoppene Båten og Liahornet, som begge kan nås på under timen.

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen ved hovedveien går det en tydelig sti hele veien opp til Vikaksla. Stien går et lite stykke gjennom skogen opp gjennom lia. Øverst i skogkanten er det mye røtter i stien, som det kan være lett å gli på. Fra skogkanten er det flott utsikt mot Vik, Fiksdal, og ut mot Oterøya. Fra skogkanten er det veldig bratt opp over kanten på Vikaksla, og stien slynger seg opp over kanten. Det kan være lett å skli i den løse grusen i den forholdsvis bratte stien. Vær forsiktig. Mot de to vardene på toppen blir det slakere. Turen er en bra og effektiv trimtur, men noe  kondisjonskrevende.

Tilkomst og parkering

Startsted for turen er fra Vik i Tomrefjord, Vestnes kommune. Kommer du fra Vestnes sentrum, Helland, kjører man ca 200 meter forbi nedkjørslen til Vik. God parkeringsplass ligger helt ned til hovedveien på venstre side. Skilt viser vei til begynnelsen på stien. Kommer du fra Tomrefjord passerer du Kulturhuset Idahall og fotballstadion, før du kommer til parkeringsplassen på høyre hånd. Romslig parkeringsplass ved hovedveien.

Fottur
Blå
Lengde
1,34 km en vei
Stigning
485 m
Tidsbruk
1 t. 55 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
545 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,68

Anna

Tung og bratt tur, løs grus og glatte trerøtter i stien.

Køyreskildring
Print ut