English

Vassura

Molde

Kort om turen

Vassura har navnet sitt fra ei steinur som ligger ved Sollibøvatnet, og navnet blir brukt om toppen som er nesten like høy som Tranhaugen. Vassura er 295 moh og det er fantastisk fin utsikt over byen og distriktet. Også turen opp og ned byr på mye utsikt, og i tillegg går stien i spennende skogsterreng.

Ruteskildring

Kommer du til Sekken med ferja, går du et par hundre meter oppover til et kryss. Der tar du til høyre og følger bygdevegen om lag fire hundre meter til du ser Stikk UT! -skiltet som leder deg oppover en bilveg. Følg skogsbilvegen og traktorvegen om lag 2 kilometer til du nærmer deg Sollibøvatnet. Der kommer du til skilt som peker til venstre, og du følger en krokete og delvis bratt sti opp til Vassura. Denne stien har vært mye brukt under Herdebreimarsjen i mange år, og den er tydelig i terrenget. Beregn en god time fra ferjekaia til posten. Fra Vassura kan du beregne en halvtime ned til Sollibøen. Derfra er det enkelt og greit å finne vegen ned til ferjekaia. 

Tilkomst og parkering

For tilreisende starter turen mest naturlig på ferjekaia. Det letteste er å starte med å følge beskrivelsen for turen opp til Vassura også om en vil oppsøke begge stikkutpostene på Sekken samme dag. Mandag – fredag går det buss mellom ferjekaia og Vestadstranda til de fleste ferjeanløp fram til kl. 16:40, og den kan du eventuelt bruke for å starte på sørsida av øya eller som retur til ferjekaia etter gjennomført fottur. Ring gjerne 975 91 319 om du har spørsmål ved planlegging eller når du er på Sekken. Begge postene på Sekken når du greit ved å gå fra ferjekaia. Om du har med bil og vil parkere på nordsida, kan du gjøre det på ferjekai eller (om det er fullt der) oppe i krysset et par hundre meter fra kaia (ved stabbesteinene). Eventuelt kan du kjøre opp til skytebana og parkere ved skytterhuset. Parker IKKE oppe i vegen som går opp til Sollibøvatnet. Der kan du lett stenge ferdselen for de som bor i området eller har oppdrag der.
Fottur
Blå
Lengde
2,88 km en vei
Stigning
259 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Høyeste punkt
263 moh

Løype på kart

Anna

Det er også mulig å gå over til Teppinga fra Vassura. Da fortsetter du et par hundre meter nedover forbi Sollibøen, følger skilting og sti over til skytebana, og dermed er du på Fjellvegen med om lag en kilometer å gå til Teppinga.
Køyreskildring
Print ut