English

Vassetvatnet rundt

Sula

Kort om turen

Denne turen starter ved Langevåg Idrettslag sin stadion, og tar deg rundt Vassetvannet som ligger som en flott oase i Langevåg. Rundt vannet er det opparbeidet badeplasser, gapahuker, leikejungel, frisbeegolf, Tufte-park og picnic-plasser.

Ruteskildring

Det er opparbeidet fin sti rundt vannet. Fra parkeringsplassen ved Langevåg Idrettslag stadion går man rett øst over grusbanen mot vannet. Her treffer man på stien/veien som tar deg rundt Vassetvatnet. Flott område for sykling - bare ta hensyn til gående og ridende.

Det meste av turen foregår på god vei, grusgang, med noe mindre innslag av asfalt. Ved klubbhuset til Sula Jeger og Fiskeforening kan det lånes kano/kajakk/sup-brett gratis. Her står også en grillhytte til fri benyttelse. Ved klubbhuset til Skytterlaget er det tilrettelagt med kai hvor rullestolbrukere kan fiske. 

I Kaffivika står det en gapahuk med bålpanne til fri benyttelse og i Jentavika er det opparbeidet badestrand med toalett. 

Det er åpent toalett i servicebygget ved kunstgressbanen til Langevåg Idrettslag.

Tilkomst og parkering

Det er stort parkeringsareal ved Langevåg Idrettslag sin stadion og et mindre parkeringsareal ved Vassetvegen. Parkeringen ved Vassetvegen ligg rett ved Jentavika som er opparbeida med slått grasplen, toalett og badestrand Fra Ålesund kan du ta hurtigbåten til Lerheimkaia, og gå eller sykle opp til Vassetvatnet. Ingen parkeringsavgift.
Fottur
Grønn
Lengde
3,43 km en vei
Stigning
60 m
Tidsbruk
1 t. 0 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Hele turen
Høyeste punkt
30 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentleg transport

Sularuta går til Langevåg sentrum. Man kan følge veien Råsa som passerer kirken og fortsetter opp til Langevåg Idrettslag sin stadion, eventuelt kan man gå av ved ungdomsskolen og gå opp bak denne. Kommer du fra Ålesund kan det være greit med hurtigbåten Lerheimkaia og gå/sykle opp til Vassetvatnet. Se internett: http://www.frammr.no/ (Sularuta)

Anna

Kart

Ålesund Turkart Norge serien
Køyreskildring
Print ut