English

Varden på Bergsøya

Gjemnes

Kort om turen

Fin tur med flott utsikt både innover Tingvollfjorden, Batnfjorden og utover mot dei ytre nabokommunane. God veg og god sti, samt nokre motbakkar som gir hjartet litt å arbeide med.  Turens mål og postkasse med bok finn du ved varden på toppen av øya.

Ruteskildring

Følg merkinga og gå skogsvegen oppover til enden. Herifrå går det ein tydelig sti vidare opp mot toppen. Starten av turen går i motbakke, men etter kvart flatar det meir ut. Når du kjem opp mot toppen, går turen over myr. I 2017 vart det gjort eit stort arbeid med klopping i partia med stor slitasje. Derfor kan ein i store delar av sesongen gå tørrskodd opp.

Tilkomst og parkering

Lettest å komme til med bil, men det går også buss langs E39. Se http://www.frammr.no Frå rundkøyringa på Bergsøya (Krifast) følgjer du E39 i 2 km i retning Trondheim. Ta av til venstre ved skilt til Halset. Kjør 100 meter på asfaltert veg, så tek du til høgre og kjører 1,15 km til. Her går det av ein skogsveg på venstre hand, merkt med Varden på eit treskilt. Turen startar 100 meter oppe i skogsvegen. Frå Tingvoll følgjer du E39 over flytebrua. På Berge tek du av til hø
Fottur
Grønn
Lengde
1,55 km en vei
Stigning
182 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
278 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,6

Offentleg transport

Fram (http://www.frammr.no/) har fleire bussavgangar som køyrer forbi på E39. Gå av ved busstopp nær Halset, og følg køyreruta som skildra over. Herifrå er det 1,35 km å gå fram til turstart.

Kart

Turkart Kristiansund 1:50 000.
Køyreskildring
Print ut