English

Urfjellet

Hustadvika

Kort om turen

En flott tur med utgangspunkt fra "Skaret", fjellet rett mot nord, Urfjellet. Et av Hustadvikas høyeste fjell, 979 meter over havet. Fantastisk utsikt i alle retninger fra toppen; Hustadvika, Molde, Romsdalspanoramaet. Oppe i fjellsiden ligger hytta som Jakob Sunde har bygd, et lite krypinn med gjestebok og muligheter for overnatting sommerstid.

Ruteskildring

De to vanligste rutene til toppen er om Melsetra eller fra Malmesetra (Skjetnesetra, som de fra Molde kaller den).

Vi valgte å gå opp fra Melsetra, ned ryggen mot øst og kom ned på Malmesetra. Derfra fulgte vi setervegen tilbake til utgangspunktet, krysset mellom Melsetra/Malmesetra. GPS-sporet viser turen rundt, og kan selvsagt brukes begge veier, eller opp og ned samme ruta? Går du om Melsetra, følger du grusveien opp mot gardene (nord(nordvest), tar av ved skiltet som peker til Urfjellet. Følg stien langs gjerdet oppover, vått her - gode sko! Så opp lia, bratt, følg bare stien. Til tider ser den ut som et bekkefar, men bekken har du til venstre. Siste mulighet for å fylle drikke/drikke - er der den kommer ut fra ura.

Fra hytta til Sunde er det vardet mot toppen. Starter du på Malmesetra, følger du stien langs elva oppover. Etter noen hundre meter får du øye på en liten furulund rett opp for ei myr. Stien går opp lia nedenfor og svinger innom disse furuene - og så grei sti videre mot toppen.

Tilkomst og parkering

Vi valgte å betale 20 kroner i bommen på Skaret, mot setrene og kjøre ned til krysset til Mesetra og parkere der. Her er det 3-4 parkeringsplasser. Alternativt parkere på Skaret og gå de par-tre hundre metrene ned til krysset. Om en velger å gå fra Malmesetra kan en kjøre helt inn dit. Det er nok den letteste vegen opp, men også den lengste. Du kan parkere gratis på Skaret, betale 20 kr i bomavgift og parkere der veien til Melsetra tar av, eller kjøre helt inn til Malmesetra og parkere der.
Fottur
Rød
Lengde
8,30 km en vei
Stigning
772 m
Tidsbruk
4 t. 0 min
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
978 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 8,3

Offentleg transport

Buss til Skaret fra Molde og Elnesvågen.

Kart

Turkart Molde/Fræna

Betalingsmiddel for bomvei

Vipps
Køyreskildring
Print ut