English

Trolltind

Sunndal

Kort om turen

Trolltind (1347 moh) er ganske bratt og luftig, men samtidig forholdsvis enkel å komme seg opp til toppen. Det går vei opp til 500 moh. noe som gjør dette alpine fjellet tilgjengelig for mange. På turen opp får du også muligheten til å gå over en bré/fonn.

 

Rutebeskrivelse

Like opp for parkeringsplassen fortsetter inn flata i sørvestlig retning. Det er god merket sti. Men du skal passere på sydsiden av Varghaugen. Når terrenget begynner å bli brattere går du i nordvestlig retning og opp ei bratt ur til ryggen av fjellet. Videre følger du ryggen helt til du kommer opp til breen som ligger ved foten av Trolltind. (Vær obs på at det enkelte somre kan være sprekker i breen anbefales å gå på ryggen som er normalt bar inntil foten av Trolltind) På turen ned etter at du har passert breen, skrår du ned mot Ryssdalen i sørøstlig retning til du ser Varghaugen og kommer inn på samme sporet som du gikk opp. Mange går samme vei både opp og ned. Da unngår du det bratteste partiet, men gir mindre variasjon. Normal ruten er merket.

Adkomst og parkering

 

Følg Rv62 mellom Sunndalsøra og Eidsvåg. Ca 100 meter fra åpningen av tunnelen ved Jordalsgrenda tar du opp bomveien (kr 80 i bompenger) som går langs Jordalselva. Når du kommer opp til en demning kjører du over denne og videre. Her er det stor parkeringsplass med nytt toalett. Da kjører man ca 2 km på Sjåarhaugveien til kommer man til skiltet startpunkt, her kan det parkeres. God tur.

Fottur
Rød
Lengde
8,71 km en vei
Stigning
849 m
Tidsbruk
4 t. 5 min
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
1288 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Kart

1420 III Sundalsøra

Betalingsmiddel for bomvei

kr 80
Kjørebeskrivelse
Print ut