English

Trollskogen ved Remmemsråket

Vestnes

Kort om turen

En del av turen går på mosegrodd sti gjennom trollsk granskog med en rolig bekk langs stien. På andre sida av stien ser vi Remmemselva langt, langt der nede. Flott tur for barna på egne bein fra 3 årsalderen. Også ei fin sløyfe for den som bare vil ta en liten tur i skogens ro.(Jeg har gått løypa med barnevogn.) Dette er en rundløype så startsted og sluttsted er det samme.

Ruteskildring

0,00 km Gamle Idrettsplassen på Vestnes. Gå opp Hellandsetervegen 0,27 km Passerer parkeringsplassen rett nedenfor 'bommen'. 0,65 km Ved benken på Øvste Råket skarp sving til venstre for å gå inn i skogen på stien mot Remmem. Du er nå inne i 'Trollskogen' - tett granskog der en liten bekk snor seg gjennom den mosedekte bakken. 1,02 km En liten 'dam' i bekken. Kanskje trollenes drikke- og vadeplass. Fortsett nedover. 1,37 km Stien deler seg i det du når taket på miljøtunellen i E39. Ta skarpt til venstre mot asfaltert vei som heter Remmemsråket. Gå denne veien til veien deler seg. 1,79 km Veidele. Gå til venstre mot toppen av bakken og så til høyre på grusveien.1,95 km Du er tilbake på startpunktet.

Tilkomst og parkering

Utgangspunktet for turen er sørenden av Gamle Idrettsplassen på Vestnes. Bilister finner denne ved å kjøre 200 meter sørover fra innkjørselen til SHELL i Vestnes Sentrum til rundkjøringa. Ta så første vei (Misfjordvegen) ut av rundkjøringa. Etter 500 m på Misfjordvegen skal du svinge skarpt til venstre. Etter nye 600 m er du på toppen av bakken og svinger skarpt til høyre. Etter knapt 100 m er man framme ved startstedet. (Man kan også parkere på lunnings-/parkeringsplassen før 'bommen' knapt 300
Fottur
Grønn
Stigning
112 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Høyeste punkt
126 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,4
Sti 0,5

Offentleg transport

Startpunktet er ca 1,5 km fra Hurtigbåtkaia på Vestnes.

Kart

Vestnes 1220-II
Køyreskildring
Print ut