English

Trollkirka

Hustadvika

Kort om turen

En av de mest populære turmåla i Fræna med besøk fra fjern og nær om sommeren. Turen går til Trollkirka som kalksteinsgrottene i Trolldalen kalles. Husk lykt og aller helst hjelm! NB: Inngang på eget ansvar!

Etter en tur inn i grottene anbefaler vi å besøke og de flotte vatna ovenfor. Dette er et yndet badested på fine sommerdager og et flott sted å raste.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen starter turen på en grusvei i nordøslig retning. Følg denne i 300-400 meter før du tar inn på sti og krysser Moaelva på gangbrua. Følg sti gjennom granfeltet før du tar fatt på stigningen oppover mot Trolldalen. Følg ulendt sti og etter hvert klopper. Etter granskogen er det enkelte bratte partier, her er det hengt opp tau til å holde seg i. Vær ekstra forsiktig her når det er vått, for steinene/berget er glatt.

Etter ca 3 km kommer du til inngangen til den første grotta. Denne åpningen fører inn til en ca. 40 meter lang s-formet grottegang som ender i et flott fossefall i en større marmorgrotte. Du trenger lykt og aller helst hjelm for å gå inn denne grottegangen.

Husk at det å gå inn i slike naturlige grotter har en viss risiko. Stein kan løsne fra vegger og tak. Derfor anbefaler vi at du tar med deg både hjelm og lykt på turen hit.

Dersom du passerer den første inngangen til grotta, finner du en inngang nr 2, ca 30 m lengre oppe. Her er det satt ut en stige for at du skal kunne komme ned til fossen og se den falle videre ned i grotta. Her er det ikke nødvendig med lykt, men likevel lurt med både lykt og hjelm. 

På flaten ovenfor inngang nr 1 og 2 finnes det en tredje inngang. Denne går rett ned og inn i flotte formasjoner. Denne grotta er mere trang og kan oppleves som mer "skummel" å gå ned i. Du trenger lykt og hjelm for å gå inn her.

Adkomst og parkering

I rundkjøringa på Moen, kjør retning Eide, ca 2 km. Stort skilt og stor parkeringsplass på venstre hånd/nordsiden av riksveien. Fra den nye parkeringen starter stien til Trollkirka i den nordøstlig enden av p-plassen. Vennligst ikke ta ditt toalettbesøk her.

Fottur
Blå
Lengde
3,39 km en vei
Stigning
445 m
Tidsbruk
2 t. 50 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
519 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5,8

Annet

Vi ser at mange med begrenset turerfaring besøker Trollkirka. Vi ønsker derfor å gjøre oppmerksomme på at denne turen er beregnet til å var ca 3 timer tur/retur parkeringen uten pauser. Det kan derfor være lurt å ta med seg mat og drikke. Turen går også over tregrensa i ulendt terreng. Du må derfor ta høyde for at temperatur, vind og vær kan være annerledes enn ved turstart. Ekstra klær i sekken og gode tursko anbefales!

Kart

Turkart Fræna/Molde
Kjørebeskrivelse
Print ut