English

Tornes tursti - rundtur

Hustadvika

Kort om turen

Tornes tursti er en fin runde man kan gå i nærområdet bak byggefeltene på Tornes. Her går man i fint og variert terreng på tursti med små topper hvor man også får fin utsikt til havet, med Gossen og Bjørnsund. Selve StikkUT-posten vil ligge på Storholen, det er et høydedrag med benker og sitteplasser midt inne på den nyeste delen av turløypa. 

Ruteskildring

Det er flere muligheter til å starte denne turen, med parkeringsmuligheter både på  

1. Apekt på Tornes (enten ved bensinstasjon eller ved fabrikken like ved).  

2. Sagatun på Løset. 

3. Tornes Barnehage (fortrinnsvis på kveld og helg når barnehagen ikke er åpen).

Fra Tornes går man først oppover landbruksvegen som heter Grisholvegen. Den er ca 2 km lang. Ved enden av Grisholvegen går turstien videre til høgre over myrene og mot Storholen og Høghaugen. Ved Høghaugen har man flere muligheter. Enten gå til venstre og østover til Løset, eller nedom gapahuken til barnehagen og videre ned til Tornes igjen. ELLER rett over Høghaugen/Bestefarfjellet og ned til Tornes igjen. Da kommer man ned til gamledelen av Tornes byggefelt. Her går man gjennom noen gater merket med skilt og tilbake til Torabu etter gangvegen. Se godt på oversiktskartet, her er det lett å gå litt "feil" og få en litt lenger tur enn planlagt. Man kommer uansett bare ned til byggefelt og på gangveg, som også kan føre deg tilbake til Torabu og Tornes. Turen er selvfølgelig uansett fin å gå alle veier :-)

Tilkomst og parkering

Det er flere muligheter til å starte denne turen, med parkeringsmuligheter både; 1. Fra Aspekt på Tornes (P enten ved bensinstasjon eller ved Aspekt-fabrikken like ved). 2. Fra bygdehuset Sagatun på Løset. 3. Tornes Barnehage som ligger i det nye byggefeltet på Tornes. (Fortrinnsvis på kveld og helg når barnehagen ikke er åpen.)
Fottur
Grønn
Lengde
4,65 km en vei
Stigning
79 m
Tidsbruk
1 t. 0 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
69 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,5
Grus 4

Offentleg transport

Offentlig busstransport til Tornes. Se etter rutetider Molde - Bud.

Anna

Det kan være litt bratt opp på Høghaugen for barnevogn. Her går det mye etter berget/fjellet. Derfor har vi laget en snarveg for vogner ved foten av Høghaugen. Det samme kan gjelde for Storholen, der StikkUT-kassa står. Men her er det god tursti opp. Vær også litt oppmerksom akkurat i myrområdene rett etter Grisholvegen - på at barn og dyr ikke skal gå så langt utom stiene. Myrhull kan være skumle til tider, så lær barna om dette på turen.

Kart

Turkart for MOLDE. ev. Fræna.
Køyreskildring
Print ut