English

Tipphaugen

Rauma

Kort om turen

Turen til utsiktspunktet Tipphaugen går gjennom lett skogsterreng, og starter fra Yttermittetsetra. Den kan også passe som en lett skitur, men Hjellveien er stengt på vinterstid fra første snøen i oktober og til ut i mai. 

Ruteskildring

Ta av ved Ytre Mittet og følg bomvei (Hjellveien) opp til Yttermittetsetra. Parker ved enden av vegen, der det står en oppslagstavle. Følg den private traktorveien som går fremover til venstre, helt til endes, der ligger det en hytte. Her fortsetter dere videre fremover på stien, og følger merking. Gå over broen over Bollfjellelva, og ta av opp mot Tipphaugen. Følg merking oppover. Stikk-Ut-posten står midt imellom de to haugene som Tipphaugen består av.

Navnet Tipphaugen kommer av at det var en «tepping» i området under Hollendertida på 1500- og 1600-tallet. I Saglia like nedenfor var det 3-4 vassager på det meste, både i Tveråa og i Raugrova. Det er også funnet rester etter mulig tjæreproduksjon i området. En avstikker bort til juvet ved Saglifossen kan anbefales. Vannet er i dag regulert. Om en ønsker å gå ned til Dale skrår en videre framover ned Manntalia til hovedelva. Like etter broen er det en stående vannsag fra 1912. Følg veien videre til parkeringsplassen på Dale.

Fottur
Grønn
Lengde
0,71 km en vei
Stigning
88 m
Tidsbruk
35 min.
Høyeste punkt
403 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Betalingsmiddel for bomvei

Kort
Køyreskildring
Print ut