English

Teppinga

Molde

Kort om turen

Posten ligger ved Fjellvegen, en grusa tursti som går tvers over Sekken. Teppinga er en gammel demning som ligger omtrent midt mellom nordsida og sørsida av øya. Turen går i fint skogsterreng. Du kan lett ta en avstikker til Utsikten vest for Oppsalen. Det er om lag 700 meter å gå dit fra skogsvegen som går ned til bygda.

Ruteskildring

For deg som kommer til Sekken med ferja, er det bare å følge vegen rett fram en kilometer til et kryss. Derfra følger du Sollibøvegen oppover til Sekkesetra, følger skilting til skytebane – og der kommer du inn på turstien og følger den om lag en kilometer til Teppinga. Der er det rasteplass med sitteplasser. Fra Teppinga kan du gå tilbake samme veg. Det er også mulig å fortsette på tursti og skogsveg ned til bygda på sørsida. Men da må du ordne med transport tilbake til fergekaia.

Tilkomst og parkering

Turen starter enten på ferjekaia eller i krysset Håkon Herdebreis veg/Nicolai Lossius veg. Ring gjerne 975 91 319 om du har spørsmål ved planlegging eller når du er på Sekken. Denne turen når du greit ved å gå fra ferjekaia. Om du kommer med bil og vil kjøre et stykke, kan du finne parkeringsplass ved skytebana på nordsida, og ved fylkesvegen på sørsida. Mandag – fredag går det buss mellom ferjekaia og Vestadstranda til de fleste ferjeanløp fram til kl. 16:40.
Fottur
Grønn
Lengde
4,90 km en vei
Stigning
208 m
Tidsbruk
3 t. 0 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
200 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket

Løype på kart

Offentleg transport

Rutetabell ferje Molde - Sekken: https://www.frammr.no/ezflow_mrfylke/view/1177896/34+Molde%E2%80%93Sekken+01012021.pdf Fra 1.juli er ferjeturen til og fra Sekken gratis. Buss til og fra ferjekai på Sekken: https://moovitapp.com/index/nb/kollektivtransport-line-720-Norway-1679-1102906-749245-0

Anna

Fra Teppinga, kan du fortsette på Fjellvegen ned en bakke og ta til venstre på traktorveg, følge denne opp til Vestadberget (den store telemasta) og så følge stien østover noen hundre meter til Eikaberget. Alternativt fortsett på Fjellvegen og Nicolai Lossius veg ned til fylkesvegen, følg den noen hundre meter østover til Eik, med Sekken oppvekstsenter, Ungdomshuset og Sekken museum med interessante møteplasser ute og inne. Gamle bedehuset ved museet er utgangspunkt for turen til Eikaberget.
Køyreskildring
Print ut