English

Taskedalshytta

Rauma

Kort om turen

Fin og tørr sti opp til ei fin hytte, og et fint fiskevatn.

Rutebeskrivelse

Fortsett å gå langs vegen etter parkeringa til det står skilt Taskedalen/Sjøbolet, ta til høyre mot Taskedalen. Gå ned til myra og kryss denne på utlagte steiner. Gå over ei bru og så opp stigninga mot Taskedalen på merka tursti. Hytta i Taskedalen er eid av for­en­inga For Fattig og Rik og er åpen for overnatting. Båten i naustet er tilgjengelig for alle. Fiskekort selges i kasse på Bøstølen.

En alternativ tur i området er Sjøbolet. Denne turen starter med samme utgangspunkt men ved stiskillet Taskedalen/Sjøbolet tar du opp til venstre mot Sjøbolet. Fra Sjøbolet kan du også gå videre via Gjølbotnen og ned til Berillstølen. Fra Bøstølen går det en sti til Valldalssætra. I stedet for å ta opp til venstre til Sjøbolet fortsetter du rett frem gjennom Grønnfonnbotn og Strupen, over til Valldalssætra. Taskedalen er også utgangspunkt til de luftige toppturene Taskedalshornet og Taskedalstinden. Kilde:

Adkomst og parkering

I Innfjorden følg skilting Bøstølen. Man kjører gjennom hele den flotte landbruksbygda, før man tar av til høyre skiltet Bøstølen. Vegen går forbi kraftstasjon og fram til bomstasjon. Følg bomveg til Hersla, forbi Berillvatnet med Berillstølen. I krysset der veg til Bøstølen tar av til høyre, fortsetter man rett fram og forbi et hyttefelt til parkeringsplass på Tuten.
Fottur
Blå
Lengde
2,75 km en vei
Stigning
274 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
720 moh

Løype på kart

Kjørebeskrivelse
Print ut